Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Κόκκινη κάρτα στο γήπεδο Σητείας

Στο γήπεδο Σητείας, το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή στο Δήμο Σητείας, φιλοξενούνται διάφορα αθλητικά σωματεία και Ακαδημίες μικρών παιδιών από όλες τις Δημοτικές Ενότητες με ζητούμενο την άθληση, τη ψυχαγωγία, τη καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και πολλές φορές την κοινωνική αλληλεγγύη.
Επισκεπτόμενος το χώρο διαπίστωσα ότι ενώ γίνεται εξαιρετική δουλειά από όλους, οι αθλητικές εγκαταστάσεις όμως χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Συγκεκριμένα, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο φωτισμός του γηπέδου που δεν είναι επαρκής, με αποτέλεσμα να γίνονται με μεγάλη δυσκολία οι αθλητικές δραστηριότητες μετά τη δύση του ήλιου και ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι αυξημένος. Χρειάζεται σωστότερος σχεδιασμός ώστε να βελτιωθεί ο φωτισμός και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος με αναβάθμισή του.
Παράλληλα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα τοιχία αντιστήριξης διότι η καθίζηση που παρατηρείται είναι ανησυχητική, οι επικίνδυνες σιδερένιες εστίες (τα τέρματα) πρέπει να αντικατασταθούν με αλουμινένιες, εξωτερικά στο χώρο των θεατών δεν υπάρχουν τουαλέτες και επίσης απαιτείται συντήρηση του χλοοτάπητα.
Αρμόδιος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα αθλητικά δρώμενα είναι σύμφωνα με το καταστατικό του ο ΔΟΚΑΣ, η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου και όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρός της κ. Τερζής, «η οικονομική κατάσταση του ΔΟΚΑΣ είναι πολύ καλή, παρουσιάζει κέρδος που του δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το μέλλον». Να σημειώσω επίσης ότι ο κ. Τερζής ισχυρίζεται ότι συνολικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι πολύ καλή, όμως οι αμφιβολίες μου που έχω εκφράσει κατά καιρούς επιβεβαιώνονται από την ανυπαρξία έργου.
Επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κοζυράκης πριν λίγο καιρό (αρμόδιος τότε για τα τεχνικά έργα του Δήμου), βεβαίωνε ότι «επιδίωξή μας είναι η δημιουργία αθλητικών υποδομών, αλλά και η παρέμβαση σε υπάρχουσες ώστε να παρέχουν την καλύτερη, ασφαλή κι αποδοτικότερη δυνατή χρήση για τα παιδιά, τους νέους κι όλους όσους τις χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο».
Η πραγματικότητα όμως είναι απογοητευτική και όπως μου ανέφεραν προπονητές και αθλητές, ενώ εδώ και χρόνια «ενοχλούν» και γραπτώς και προφορικώς τους υπευθύνους, αυτοί κωφεύουν.
Απογοήτευση, πικρία και παράπονο εξέφρασαν όλοι για την ακατανόητη εγκατάλειψη. Δυστυχώς 7,5 χρόνια κακής διοίκησης από τη Δημοτική Αρχή αποτυπώνονται και στο Γήπεδο Σητείας.
Ξέρω, οι υπεύθυνοι θα μου απαντήσουν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα και θα, θα, θα…
Νίκος Καραμανωλάκης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας