Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

«Καιρός» να αρχίσουμε την οικονομία στο νερό

Έστω και καθυστερημένα αυξάνονται οι φωνές ότι θα πρέπει από σήμερα να αρχίσουμε την οικονομία του νερού. Όχι σπατάλες στο πότισμα των ελιών μας. Πολλοί αφήνουν ανοιχτές τις βάνες όλη τη νύχτα. Θα πρέπει, λένε, να μας ενδιαφέρει η συντήρηση του δένδρου και όχι η αύξηση της παραγωγής.
Επίσης… με μέτρο οι κήποι και το φύτεμα πατατών στο χωράφι μας, που θέλουν αρκετό νερό. Το ίδιο και σε όλες τις καθημερινές μας εργασίες που απαιτούν κατανάλωση νερού. Δεν είπαμε να βρωμίσουμε, αλλά, όλα με μέτρο… που οι καλοκαιρινοί μας επισκέπτες δεν θα το καταλαβαίνουν.
– Όλα τα παραπάνω θα τα διαγράψουμε -και το ευχόμαστε- αν το επόμενο δίμηνο «ανοίξουν οι ουρανοί», κάτι που προς το παρόν δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά σα φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο. Βέβαια οι ανάγκες για νερό, κυρίως λόγω τουρισμού και καλλιεργειών, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και μάλλον εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Τα πιο παλιά χρόνια, δεν υπήρχαν τόσες πολλές γεωτρήσεις, δεν υπήρχε ΤΟΕΒ, ούτε τα χιλιάδες κρεβάτια των ξενοδοχείων, ούτε κάναμε… μπάνια στη μπανιέρα μας κάθε μέρα!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας