Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο τύπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης-Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σητείας

enotiki kinisi ok
Έκλεισε τη περασμένη Δευτέρα ο κύκλος των γνωμοδοτήσεων για επένδυση της ΤΕΡΝΑ που περιλαμβάνει αιολικά πάρκα ισχύος 89,1 μεγαβάτ στην περιοχή της Σητείας σε συνδυασμό με υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 50 μεγαβάτ στο φράγμα Ποταμών στο Αμάρι .

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και   ομόφωνα, γνωμοδότησε αρνητικά για το έργο με βάση τη ομόφωνη αρνητική απόφαση του ΔΣ Σητείας όπως παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Θ. Πατεράκη, από δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων και των φορέων της Σητείας την, ομόθυμη με τους παραπάνω, την τοποθέτηση του βουλευτή Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη αλλά και την αρνητική εισήγηση των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος Ρεθύμνου και Λασιθίου.  
Σαν Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη που πιστεύουμε ότι ήταν αποτέλεσμα της δυναμικής έκφρασης της θέλησης της τοπικής κοινωνίας στο θέμα.
Καλούμε την Κυβέρνηση, που θα πάρει την τελική απόφαση  για το έργο, θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της την καθολική αντίδραση όπως εκφράστηκε με κινητοποιήσεις αλλά και στις, απαιτούμενες θεσμικά, γνωμοδοτήσεις.
Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς αυτού του τόπου να διατηρήσουν και να επεκτείνουν την ενωτική και δυναμική τους δράση που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται νικηφόρα.
Σητεία 31/01/2018

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας