Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Δύσκολες οι έκτακτες ενισχύσεις για τις καταστροφές λέει ο Τσακαλώτος – Στην Ιεράπετρα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Πολύ δύσκολη φαίνεται πως είναι η προσπάθεια για να δοθούν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στις περιοχές της Ιεράπετρας Σητείας και Βιάννου που υπέστησαν πληγές από τα μποφόρ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Σωκράτης Βαρδάκης, στο Ράδιο Λασίθι.

Αυτό είναι το συμπέρασμα του ίδιου μετά από επαφή που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον διευθυντή του γραφείου του στους οποίους το προηγούμενο διάστημα τέθηκε το θέμα, όμως οι απαντήσεις που δόθηκαν μάλλον δεν ήταν ικανοποιητικές και ο κ. Βαρδάκης τόνισε πως δεν θα είναι σωστό κανείς να υπόσχεται κάτι πως δεν είναι σίγουρο πως θα υλοποιηθεί.
Η συνέχεια με τον Υπουργό θα δοθεί στις 23 Φεβρουαρίου όταν ο κ. Τσακαλώτος θα βρεθεί στο Ηράκλειο και εκεί είναι βέβαιο πως όλοι οι φορείς θα θέσουν ξανά το θέμα των έκτακτων ενισχύσεων στον Υπουργό, τόνισε ο κ. Βαρδάκης.
Η προσπάθεια για έκτακτες ενισχύσεις, όπως και κάθε πιθανός τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών δεν έχει τελειώσει, τόνισε ο βουλευτής του Ηρακλείου, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη συνάντησαν χθες τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ και τον αντιπρόεδρο κ. Ζαννιά.
Εκεί όπως λέει συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των καταστροφών και των πιθανών αποζημιώσεων χωρίς όμως να προκύψει κάτι καινούριο. Αυτό που τονίστηκε στους βουλευτές είναι πως οι ασφαλισμένοι του ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν κανονικά ενώ οι ανασφάλιστοι μπορούν φέτος να γραφτούν στον ΟΣΔΕ και να επίσης να αποζημιωθούν για κατεστραμμένες εγκαταστάσεις.
Παράλληλα δόθηκε η διαβεβαίωση πως ο ΕΛΓΑ θα βοηθήσει και στις άλλες ενέργειες που ίσως μπορούν να γίνουν για να βοηθηθούν οι παραγωγοί.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στην Ιεράπετρα στις αρχές Μαρτίου όπου θα επισκεφθεί τις κατεστραμμένες καλλιέργειες όπως και αυτές τις Βιάννου και της Σητείας, σε μια επίσκεψη στο Λασίθι και Ηράκλειο όπου είναι προγραμματισμένη και για άλλα θέματα που αφορούν τις περιοχές.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας