Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ξεχωριστές εκδηλώσεις στη Σητεία το επόμενο τετραήμερο

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή της Σητείας το τετραήμερο από 16 έως 19 Φεβρουαρίου.

Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα
Την Παρασκευή  ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τη Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα. Η ξεχωριστή βραδιά περιλαμβάνει κεράσματα, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τρελές εκπτώσεις και προσφορές των καταστημάτων, χορούς, γλέντι, ανιματέρ, φιγούρες από κόσμους μαγικούς. Για να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα ο κόσμος.
«Η (Οι) Μουσική(οί) της Φωτιάς»
Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Η (Οι) Μουσική(οί) της Φωτιάς». Οι συμμετέχοντες γυρίζουν τα στενά της πόλης και… πολεμάνε… Με τύμπανα, χάλκινα και πυρσούς που τραγουδούν…
Η ιστορία ζωντανεύει και «Η (Οι) Μουσική(οί) της Φωτιάς», αναλαμβάνουν δράση… Βρισκόμαστε στο 1538, όταν οι κάτοικοι του λιμανιού της Σητείας γιορτάζουν την επέτειο φυλάκισης του φοβερού Μπαρμπαρόσα, μετά την τρομερή επίθεσή του και την προσπάθειά του να πυρπολήσει και να λεηλατήσει την πόλη. Οι κάτοικοι κατηφορίζουν από το μεγάλο κάστρο τραγουδώντας χαρούμενοι προς το λιμάνι για να πάρουν μέρος στη γιορτή. Ο τρόμος των πετά θαλασσών Χαίρ αντ Ντιν Μπαρμπαρόσα βρίσκεται πλέον φυλακισμένος στα μπουντρούμια της πόλης. Ώσπου… η θάλασσα γέμισε φωτιά… Ο ουρανός…κάηκε. Τα τύμπανα ήταν εκεί…
Αναμένεται μία ιδιαίτερη εκδήλωση με φωτιές, πυροτεχνήματα, φλεγόμενες γαλέρες, επικές μάχες και ναυμαχίες, αλλά και μουσικές, κεράσματα, «νέκταρ των Θεών», πολλές εκπλήξεις και τον DJ Arakliotis. Θα ακολουθήσει και συναυλία με τους «Bouncing Betiies».
Τη βραδιά διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο, τον ΔΟΚΑΣ, την Δημοτική Κοινότητα Σητείας, το Καλειδοσκόπιο, την Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας, την Ομάδα Κρουστών, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, τους Ποδηλάτρες, τον Σύλλογο Γυμναστικής Σητείας.
 Το Σητειακό Καρναβάλι
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με το Σητειακό Καρναβάλι, την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα η «Φωτιά του Χορού», που θα συνοδεύει τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τον Πολύδωρο τον Χταπόδη -σε πλήρη σύγχυση από ότι ακούγεται- και τους «Άντε Γεια».
Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν και φέτος μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, σχολεία, ομάδες του Θησαυρού, σύλλογοι, άρματα … Την παρέλαση θα παρουσιάσει ο DJ Mac Grecor ως ο Mozart στην Rock Opera του Puccini…
Το πάρτι
Αμέσως μετά την παρέλαση διοργανώνεται After Parade Party. Στην οδό επίσης Ελ. Βενιζέλου όλα τα μαγαζιά θα έχουν κοινή μουσική με εναλλασσόμενους DJs …για αποκριάτικο ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσης, όπως φημολογείται.
Μουσική εκδήλωση
Το ίδιο βράδυ εκδήλωση με ζωντανή κρητική, λαϊκή και μικρασιάτικη μουσική και τραγούδια διοργανώνουν ο Σύλλογος Αλατσιατιανών Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου στο ξενοδοχείο «Ίτανος».
Καθαρά Δευτέρα
Το τετραήμερο θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα. Η δράση μεταφέρεται στις Τοπικές Κοινότητες, που διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας