Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ίδρυση του σωματείου «Ωμέγα Κενταύρου 2017 μ.Χ» για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου

Ενεκρίθη με την με αριθμό 46/2017 διαταγή του Ειρηνοδικείου Σητείας Λασιθίου το καταστατικό και καταχωρήθηκε με αυξ. αριθμό 1033/08-02-2018 στο Δημόσιο Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Λασιθίου, Πολιτιστικό Σωματείο Φίλων και Υποστηρικτών της Λαϊκής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου
με την επωνυμία <<Ωμέγα Κενταύρου 2017 μ.Χ.>>.
Το σωματείο εδρεύει στο Σταυροχώρι, στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη.
Σκοπός του, η βοήθεια στην ολοκλήρωση των χώρων που απαιτούνται (κατασκευές, ράφια κλπ) για τη λειτουργία της, στην ταξινόμηση των βιβλίων και του αρχειακού υλικού, στην ανάδειξη του έργου της, στην πραγματοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων και σε ότι απαιτείται για να καταστεί η Λαϊκή Δανειστική Βιβλιοθήκη Σταυροχωρίου μία σύγχρονη, πέρα από τα ΄΄ράφια΄΄ βιβλιοθήκη, πάνω και μπροστά από το ξεπερασμένο πολιτιστικό μοντέλο.
Ένα εγχείρημα δύσκολο και πρωτόγνωρο στην Νότιο Ανατολική Κρήτη. Ευελπιστούμε και προσβλέπουμε στην βοήθεια και τη συνδρομή φορέων και επιχειρήσεων. Και, βεβαίως, των εραστών των ταξιδιών και της περιπέτειας της ανάγνωσης!
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ
Καλούνται τα μέλη του νεοιδρυθέντος Σωματείου Φίλων και Υποστηρικτών της Λαϊκής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου ΄΄Ωμεγα Κενταύρου 2017 μ.Χ.΄΄ στην πρώτη Γενική Συνέλευση για την εκλογή των οργάνων του σωματείου. Διοικητικό Συμβούλιο των μελών και Ελεγκτική Επιτροπή των μελών.
Η Συνέλευση ορίζεται την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00 στην έδρα του Σωματείου στο παλαιό δημοτικό σχολείο Σταυροχωρίου, όπου και η βιβλιοθήκη.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας