Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Επισκέψεις του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου σε 1ο, 2ο Γυμνάσιο ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Σητείας

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, επισκέφθηκε διαδοχικά τα δύο Γυμνάσια (1ο και 2ο) Σητείας και τα δύο Λύκεια (Γενικό και ΕΠΑ.Λ.) της πόλης, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής περιφέρειας,
προκειμένου να επικοινωνήσει με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας στο ξεκίνημα τους νέου έτους.
Στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Σητείας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, που συνόδευε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας, υποδέχθηκαν με πολλή χαρά οι Διευθυντές των δύο σχολείων κ. Ευθαλία Δαούκα και κ. Γεώργιος Ρεΐζης αντίστοιχα καθώς και οι καθηγητές, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και μαζί με τις θερμές ευχές του για το νέο έτος διένειμε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες το συνοπτικό ημερολόγιο του 2018 και σελιδοδείκτη με ημερολόγιο του νέου έτους αφιερωμένο στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Επίσης, μοίρασε στους 130 μαθητές της Β΄ τάξης των δύο σχολείων αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, που έχει εκδώσει για αυτό τον σκοπό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή», με πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση στη δημοτική γλώσσα. Ακόμα, ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τους δύο Θεολόγους Καθηγητές των δύο σχολείων κ. Γεώργιο Ζωγραφίνη και Δήμητρα Πετρουλάκη.
Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συνοδεύομενος από τους Αιδεσιμολογιώτατους Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη και Πρωτ. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, και τον Αιδ/το Εφημέριο της Ενορίας Πισκοκεφάλου π, Αντώνιο Μεταξάκη, επισκέφθηκε τα δύο Λύκεια (Γενικό και Επαγγελματικό) της πόλης της Σητείας.
Στο Γενικό Λύκειο τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Σάββας Καλένης, ο οποίος τον συνόδευσε μαζί με τον Θεολόγο καθηγητή του σχολείου, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, στις αίθουσες διδασκαλίας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο, και διένειμε σε όλους τους μαθητές της Α´ και Β´ τάξεως του Λυκείου το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ενώ στους μαθητές της Γ´ τάξεως και υποψηφίους διενένειμε και το ημερολόγιο τσέπης του 2018.
Τέλος, στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Σητείας ο Σεβασμιώτατος έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Διευθυντή κ. Γρηγόριο Προϊστάκη και τους καθηγητές του σχολείου, και πέρασε από όλα τα τμήματα. Συνομίλησε με τους μαθητές και τους έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για καλή πρόοδο, και τους μοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο του 2018 και σελιδοδείκτη με ημερολόγιο του νέου έτους, αφιερωμένο στον Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας