Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Στ. Αρναουτάκης: Διεκδικούμε Περιφέρεια – φορείς τον ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία

Στη διεκδίκηση του έργου του ΒΟΑΚ, ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία, στην προώθηση του οδικού έργου που έγινε πράξη στα Τοπόλια όπως και άλλων έργων υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Κισσάμου,
αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντησή του σήμερα στο Δημαρχείο στο Καστέλι Χανίων με φορείς, εργαζόμενους και πολίτες όπου και έγινε εκδήλωση κοπής της πίτας για το νέο έτος.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο μείζον θέμα του ΒΟΑΚ, είπε ότι, η πρόταση της Περιφέρειας που είναι αποδεκτή από τους φορείς και έχει εγκριθεί από την διυπουργική, είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Διεκδικούμε, πρόσθεσε, ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία να γίνει με ρήτρα διαθεσιμότητας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Περιφέρεια, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, αν και δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον ΒΟΑΚ, παρεμβαίνει, βοηθά οικονομικά όσο μπορεί σε άμεσες εργασίες γιατί είναι μείζον θέμα ασφαλείας και ανάπτυξης ενώ συνεργάζεται με τους φορείς και διεκδικεί τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΟΑΚ για την προωθητική μελέτη Ηράκλειο-Αγ Νικόλαος η οποία ολοκληρώνεται, τονίζοντας ότι η μελέτη θα πρέπει κεντρικά να είναι το υπόβαθρο για την διαγωνιστική διαδικασία για τον ΒΟΑΚ.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση, όπως και η χρηματοδότηση του έργου Εξάντη – Πάνορμο για να γίνουν οι μελέτες στα τμήματα του ΒΟΑΚ Κίσσαμος – Χανιά και Αγ. Νικόλαος – Σητεία.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας