Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η πίτα του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, απονομή των πτυχίων ανοικτής θαλάσσης

Σε μία «ζεστή» εκδήλωση ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας έκοψε την πίτα του. Παρουσία αρκετών μελών του απενεμήθησαν και τα πτυχία ανοικτής θαλάσσης σε 11 νέους ιστιοπλόους που συμμετείχαν στην αντίστοιχη σχολή που λειτούργησε ο Όμιλος την περασμένη χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την στήριξή τους προς τον Όμιλο όλους τους παριστάμενους, ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.
Πλούσια δράση
Προχωρώντας σε έναν σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αναφέρθηκε στην δράση των τμημάτων του Ομίλου, του Ιστιοπλοϊκού, της Αθλητικής Αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις και της Ομάδας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και ψαροντούφεκου.
Θετικά είναι τα αποτελέσματα της δράσης λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον πρωταθλητισμό σε εθνικό επίπεδο επί δύο συνεχόμενες χρονιές στην αθλητική αλιεία με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις, την συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισσαβόνας με μία αυτόνομη ομάδα ως Ναυτικός Όμιλος Σητείας και τη συμμετοχή των μελών του στην εθνική ομάδα.
Επίσης λειτούργησε με μεγάλη συμμετοχή 25 παιδιών το καλοκαίρι την Ακαδημία Αλιείας με φελλό για εφήβους, προχωρώντας σε μία δράση, που για πρώτη φορά Ναυτικός Όμιλος υλοποιεί στην Ελλάδα. Στόχος η ανάδειξη νέων αθλητών, αλλά και η ενασχόληση των παιδιών με το άθλημα αυτό, με την θάλασσα, ξεφεύγοντας από τον συνήθη τρόπο της «ψηφιακής ζωής», που πολλοί έφηβοι πλέον έχουν. Μάλιστα συμμετείχαν και παιδιά με καταγωγή από τη Σητεία, που δε μένουν όμως στην περιοχή, αλλά ήρθαν το καλοκαίρι για πολυήμερες διακοπές.
Στον τομέα των υποβρυχίων δραστηριοτήτων οργανώθηκε η ομάδα των ψαροντούφεκου, εκπαιδεύτηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με αντικείμενο τα μέτρα ασφαλείας και την κατάδυση, ενώ η ομάδα προχώρησε σε έναν εσωτερικό αγώνα και προσέφερε τα αλιεύματά της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας και στο συσσίτιο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας