Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου στο Γεωπάρκο της Σητείας

_SCN682621 Βιοκαλλιεργητές, μαζί με φοιτητές από το  KES COLLEGE, του κλάδου Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων της Κύπρου επισκέφτηκαν το Γεωπάρκο της Σητείας  στις  15 έως και την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου,
για  εκπαιδευτικό ταξίδι,  στα πλαίσια του καθεστώτος χρηματοδότησης 1.3 «Βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές και επισκέψεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20. Τις ημέρες αυτές οργανώθηκαν επισκέψεις και ενημερώσεις για το σύνολο των βιολογικών  καλλιεργειών, σε κτήματα και επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στη Σητεία.
Οι βιοκαλλιεργητές της Κύπρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  τον τρόπο παραγωγής,  να γευτούν τα μοναδικά βιολογικά προϊόντα που παράγονται εντός του Γεωπάρκου της Σητείας αλλά και άλλων περιοχών στην Κρήτη.
Ευχαριστούμε όλους τους βιοκαλλιεργητές και τις επιχειρήσεις που αυτές τις ημέρες συνεργάστηκαν μαζί μας και πρόθημα ενημέρωσαν τους συναδέλφους του βιοκαλλιεργητές από την Κύπρο για τις καλλιεργητικές πρακτικές, τα προβλήματα και την προώθηση των προϊόντων τους αλλά και τις προοπτικές μιας μελλοντικής συνεργασίας.  Τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού, την εταιρία βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε., την  εταιρεία Si-mel Σαββιδάκης, την εταιρία Γαλακτοκομικών Προϊόντων Παντελή Κουβαράκη, το κτήμα BIO ELAIONA του βιοκαλλιεργητή Γιώργου Αγγελάκη, τον Ελαιουργικό Σταφιδικό Συνεταιρισμό Σητείας, την παραγωγό βιολογικού χαρουπιού ΑΡΩΔΑΜΌΣ, Αριστέα Γαλανάκη, τους βιοκαλλιεργητές αρωματικών φυτών Θεόδουλο Πετυχάκη και Βασίλη Παπαβασιλείου, τον βιοκαλλιεργητή πρώιμων κηπευτικών στο Γούδουρα Ψαρουδάκη Δημήτρη τον βιοκαλλιεργητή  πρώιμων κηπευτικών Παντελή Χαλέπη στην Ιεράπετρα, την εταιρία παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων ΒΙΑΝΑΜΕ στο Τυμπάκι, την Μαρία Ζολώτα από την ομάδα βιοδυναμικών καλλιεργητών Κρήτης, την ποτοποιία- οινοποιείο του κ. Ζουμπεράκη και τα αλλαντικά – παραγωγή βιολογικού κρέατος του κ.  Βαβουράκη στο Ρέθυμνο, τους Γεωπόνους  Ειρήνη Μεθενίτου από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης  και τον Δημήτρη Δεμέτζο .από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ, καθώς και τον Γεωλόγο Μπάμπη Φασουλά από το ΜΦΙΚ.
Το Γεωπάρκο της Σητείας και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), ευχαριστούν τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου, για την εποικοδομητική και άρτια συνεργασία, αλλά και την επιλογή της Σητείας, στην υλοποίηση του  εκπαιδευτικού ταξιδιού τους  στην Κρήτη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα έχει και συνέχεια μέσα από διακρατικά προγράμματα που υλοποιούνται στα δύο Γεωπάρκα της Σητείας και του Τροόδου.
Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ
Αντιδήμαρχος
Λεωνίδας Τερζής

 http://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2018/01/19260355_10210909877083892_1818216284415595916_n.jpghttp://style100fm.gr/style100/wp-content/uploads/2018/01/SCN6791.jpg

Συνολικες προβολες σελιδας