Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Σε πνεύμα ομόνοιας, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Σητείας

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Λεωνίδα Τερζή συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας.
Στην τελευταία για το τρέχον έτος συνεδρίαση η επιτροπή ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα.
Ένα από αυτά ήταν και η έγκριση του 3ου πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης διαγωνισμού και η κατακύρωση του αποτελέσματος του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας γάλακτος για το εργατοτεχνικό προσωπικό και ειδών τροφίμων του Δήμου και των Νομικών του προσώπων για το 2018-2019.
Επίσης η Επιτροπή ενέκρινε την Ανατροπή Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης και τη διαγραφή δεσμεύσεων πιστώσεων Κωδικών Αριθμών των εξόδων του προϋπολογισμού για το 2017.
Για το Γεωπάρκο
Εκτός ημερήσιας διάταξης ετέθη η έγκριση πολυετούς ανάληψης υποχρέωσης ύψους 145.000 €, που αφορά το διασυνοριακό πρόγραμμα για τον Γεωτουρισμό στα νησιωτικά Γεωπάρκα.
«Είμαστε εταίροι με τα υπόλοιπα Γεωπάρκα, τηρείται η διασυνοριακότητα. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από 9 Μαΐου. Έχουν παραληφθεί τα απαραίτητα εγκριτικά έγγραφα. Τώρα, αφού το έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό του 2017 αναμορφώνοντας τον κωδικό εσόδων- εξόδων, προχωρούμε και στην πολυετή δέσμευση προκειμένου μέσα στο 2018 να ξεκινήσει η διαδικασία των δημοπρατήσεων», είπε ο κ. Τερζής.
Για το ρόλο, το σκοπό και τη λειτουργία της Επιτροπής ο κ. Τερζής ανέφερε: «Πρόκειται για το συλλογικό όργανο του Δήμου που συνεδριάζει περισσότερο από κάθε άλλο, μιας και από την συγκεκριμένη Επιτροπή ξεκινά και τελειώνει το οικονομικό αντικείμενο. Χωρίς τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής δεν μπορεί να εκτελεστεί καμία δαπάνη. Χωρίς τις εγκρίσεις για δέσμευση, χωρίς τις αναμορφώσεις προϋπολογισμού, χωρίς τις αξιολογήσεις και εγκρίσεις πρωτοκόλλων των διαγωνισμών αλλά και του καθορισμού των όρων των όποιων διαγωνισμών διεξάγονται κατά τη διάρκεια του έτους. Ιδιαίτερης λοιπόν βαρύτητας το εν λόγω όργανο.
Οι συνεδριάσεις που διεξήχθησαν στην διάρκεια της χρονιάς κινήθηκαν σε πνεύμα ομόνοιας, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών. Αλλά πάντοτε με την λογική της προσφοράς στο σύνολο και την τοπική κοινωνία.
Ευχαριστώ τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την παρουσία τους και τον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε στις περισσότερες συνεδριάσεις.
Εύχομαι το νέο έτος να είναι ιδιαίτερα παραγωγικό με κοινούς στόχους κι όραμα προκειμένου να καταφέρουμε να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί τη νέα χρονιά. Η νέα χρονιά να σηματοδοτήσει την έλευση της χαράς, της συναίνεσης, της ομοψυχίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στην πολιτική ζωή του τόπου, προκειμένου να έχουμε μια παραγωγική χρονιά», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας