Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κέντρου Ημέρας Σητείας

Ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κέντρου Ημέρας Σητείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε και φέτος για τέταρτη χρονιά σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και επαφής της δομής με την τοπική κοινωνία και παράλληλα ενίσχυσής της. Διήρκεσε ένα δεκαήμερο και φιλοξενήθηκε στον χώρου του παραλιακού μετώπου, δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας.

Καθημερινά ο κόσμος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπευθύνους και βέβαια να στηρίξει τη δομή επιλέγοντας θαυμάσιες δημιουργίες των ιδίων και των εξυπηρετουμένων της: κεριά, χριστουγεννιάτικα στολίδια κι άλλες όμορφες κατασκευές.
Ο Νοσηλευτής του Κέντρου Ημέρας Σητείας κ. Σάββας Γιαννικός ανέφερε ότι «και φέτος ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην όλη προσπάθεια δεδομένων πάντα των δύσκολων συγκυριών που αντιμετωπίζει. Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα. Λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια στην Σητεία με την συνδρομή του Ψυχιάτρου κ. Φαζάκη από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου».
«Το χριστουγεννιάτικο παζάρι», συνέχισε, «εντάσσεται στις δράσεις που αποσκοπούν στην κοινωνικοποίηση των ασθενών, στο άνοιγμα προς την κοινότητα ώστε να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει αυτή η δομή και μπορεί να απευθύνεται και να βοηθηθεί. Επίσης η δράση βοηθάει στην οικονομική ενίσχυση του Κέντρου, διότι διανύουμε δύσκολες ημέρες, οπότε η συγκέντρωση των όποιων χρημάτων αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών της μονάδας, αλλά και στην αναπαραγωγή των παζαριών, το “άνοιγμα” στην κοινότητα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας