Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

7 τόνοι «σοκολάτας» αξίας 70 εκατ. ευρώ στο πλοίο που βρέθηκε γεμάτο ναρκωτικά

Ξετυλίγεται, όσο περνούν οι ώρες, το κουβάρι της υπόθεσης με το ρυμουλκό σκάφος, με σημαία Τανζανίας, που ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος νότια της Κρήτης, κοντά στη Χρυσή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι 7 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτας» που μετέφερε στα αμπάρια του, μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος στο Ρέθυμνο για φύλαξη, ενώ το εξαμελές πλήρωμα που συνελήφθη θα οδηγηθεί στην Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι το κιλό η συγκεκριμένη κάνναβη υπολογίζεται στην «πιάτσα» ότι στοιχίζει 10.000 ευρώ, γεγονός που ανεβάζει σε περίπου 70 εκ. ευρώ την αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία για να προχωρήσουν σε βάθος οι έρευνες.
Κατά τις ίδιες πηγές, η πληροφορία για το παράνομο φορτίο φέρεται να δόθηκε από Γαλλικές Αρχές.
Το πλοίο φέρεται να φόρτωσε κάπου στην Κύπρο με δηλωμένο προορισμό την Μάλτα.
Aξίζει να σημειωθεί ότι στην όλη επιχείρηση από την αρχή έφθασαν από την Αθήνα περίπου 40 αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού σώματος εκ των οποίων 5 βατραχάνθρωποι, προκειμένου να συνδράμουν στην δύσκολη επιχείρηση που είχε στηθεί τα τελευταία 24ώρα ανοιχτά της Κρήτης.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι



Συνολικες προβολες σελιδας