Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου προθεσμία στον εργολάβο για το έργο «Αυχήν Αγκαθιάς-Χαμέζι»

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται για άλλη μία φορά τις τελευταίες ημέρες το οδικό έργο «Αυχήν Αγκαθιάς -Χαμέζι». Ένα πολύπαθο έτσι κι αλλιώς έργο, του οποίου η γέφυρα δεν «κατέρρευσε», όπως διαδόθηκε τελευταία, όμως η πορεία του βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται από τον ανάδοχο στην εξέλιξη των εργασιών.

Ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ο κ. Γιώργος Αγαπάκης είπε ότι το κυρίως πρόβλημα είναι οι πολύ αργοί ρυθμοί της τωρινής εργολαβίας.
Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Αγαπάκης η υπηρεσία, η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ έχει απευθύνει στα τέλη Οκτωβρίου «ειδική πρόσκληση» στον ανάδοχο. Πρόκειται για μία «ειδική εντολή»για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργασιών σε συγκεκριμένο χρόνο. Αφορούν μεταξύ άλλων ολοκλήρωση πεζοδρομίων με συνολικό μήκος περίπου 800 μ., αποκατάσταση του προαναφερθέντος ζητήματος και διάφορες άλλες εργασίες πάνω στη γέφυρα.
Η προθεσμία για την ειδική πρόσκληση λήγει στο τέλος Νοεμβρίου. Εάν αυτό δεν συμβεί -δεν τηρηθούν στο μέγιστο βαθμό τα της ειδικής πρόσκλησης, προβλέπεται σύμφωνα με την νομοθεσία η κήρυξη ως έκπτωτου του εργολάβου. Ωστόσο η έκπτωσή του θα έχει προφανώς αρνητικές συνέπειες για την εξέλιξη του έργου.
Ο κ. Αγαπάκης για άλλη μία φορά υπογράμμισε ότι «η υπηρεσία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου έχοντας γνώση του τί πρέπει να γίνει κι έχοντας αποδείξει την δυναμική της με έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Κρήτη και στο Λασίθι, όπως για παράδειγμα το οδικό έργο “Άγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό”, το οποίο με τα όποια προβλήματα – έκπτωση εργολάβου κλπ.- εκτελέστηκε και χρησιμοποιείται.
Τονίζουμε λοιπόν σε ό,τι αφορά το παρόν, για το έργο του Χαμεζίου, ότι έχουμε δώσει ειδική εντολή- πρόσκληση στον ανάδοχο με την οποία ζητούμε να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Εάν δεν ανταποκριθεί ο ανάδοχος θα εφαρμοστούν οι νόμιμες διατάξεις».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας