Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλη ποικιλία προϊόντων στη λαϊκή αγορά της Σητείας

Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και χθες το καταναλωτικό κοινό της Σητείας είχε την ευκαιρία να κάνει τις αγορές του στη λαϊκή αγορά επιλέγοντας μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, πολύ καλής ποιότητας και καλών τιμών, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Λασιθίου Μιχάλης Σαμπροβαλάκης.

«Παρά το γεγονός ότι λόγω εποχής οι λαϊκές βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο ως προς την καλλιέργεια προϊόντων», συνέχισε ο κ. Σαμπροβαλάκης, «στις λαϊκές αγορές του Νομού υπάρχει επάρκεια και καλής ποιότητας προϊόντων. Οι ντομάτες και οι πατάτες είναι τα βασικά αγαθά που αγοράζουν οι καταναλωτές μιας και είναι απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι.
Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο σε πολλές καλλιέργειες και σε πολλές περιοχές του Νομού Λασιθίου. Για παράδειγμα τώρα αρχίζουν να τελειώνουν τα προϊόντα από τα ορεινά, μπαίνουν τα πεδινά, Ιεράπετρα, Μεσσαρά και άλλοι κάμποι. Προϊόντα όμως υπάρχουν. Έχει βοηθήσει πολύ και ο καιρός, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμη ντομάτες από το Οροπέδιο Λασιθίου, Νοέμβριο μήνα. Άλλες φορές από Σεπτέμβριο δεν υπήρχαν. Είμαστε λοιπόν σε ένα μεταβατικό στάδιο και των προϊόντων και των λαϊκών που συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά.
Διότι το πλεονέκτημα για τη λαϊκή αγορά είναι ότι εκπροσωπείται από πάρα πολλές περιοχές ανά την Κρήτη. Δεν είναι όπως μία αλυσίδα S/M, όπου υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα. Στην λαϊκή αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ειδικά τροφίμων, κυρίως από όλο το Νομό Λασιθίου. Έτσι υπάρχουν αρκετά προϊόντα και γι’ αυτό μπορούμε και κρατάμε πολύ χαμηλές τις τιμές στην λαϊκή αγορά».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας