Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 Ο Δήμος Σητείας και ο  Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας και την επιστημονική υποστήριξη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα:
«ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, ώρα 17:30,  στο αμφιθέατρο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, Τρυπητός Σητείας.
            Σκοπός της εσπερίδας  είναι η ανάλυση των παραγόντων που επιδρούν στην ποιότητα του ελαιολάδου κατά την συγκομιδή, την έκθλιψη του ελαιοκάρπου καθώς και την  αποθήκευση και τυποποίησή του και η αναζήτηση καλών πρακτικών που στοχεύουν σε ένα ανταγωνιστικό τελικό προϊόν.  Με τις γευσιγνωστικές δοκιμές που θα διεξαχθούν, θα αναδειχθούν τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την ποιότητα ενός ελαιολάδου.
            Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:
  • Η κα Έφη Χριστοπούλου, Χημικός  Εμπειρογνώμωνας  του Δ.Σ.Ε και Ευρωπαϊκής  Ένωσης- Γευσιγνώστης Παρθένου Ελαιολάδου.
«Καλές Πρακτικές και Ποιότητα Παρθένου Ελαιολάδου»  & 
«Γευσιγνωσία Παρθένου Ελαιολάδου»
  • Μαρία Παρλαβάντζα, Χημικός Μηχανικός.
«Επιμολύνσεις Ελαιολάδου»
  • Αντωνέλλα Ψαρουδάκη,  Δρ. Γεωπονικών Επιστημών, Σχολή Γεωπονίας Τ.Ε.Ι  Κρήτης, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.
«Ισχυρισμοί Υγείας στο Ελαιόλαδο»


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Με θέμα
«ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ»
Σητεία 13 Νοεμβρίου 2017, ώρα 17:30 

Αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας
 του ΤΕΙ Κρήτης Παράρτημα Σητείας

7:30-18:00 Προσέλευση
18:00-18:15 Χαιρετισμοί.
18:15-19:15 «Καλές Πρακτικές και Ποιότητα Παρθένου Ελαιολάδου»,   Έφη Χριστοπούλου, Χημικός  Εμπειρογνώμωνας  του Δ.Σ.Ε και Ευρωπαϊκής  Ένωσης- Γευσιγνώστης Παρθένου Ελαιολάδου.
19:15-19:45 «Γευσιγνωσία Παρθένου Ελαιολάδου»Έφη Χριστοπούλου.
19:45-20:00 «Επιμολύνσεις Ελαιολάδου»,   Μαρία Παρλαβάντζα, Χημικός Μηχανικός.
20:00-20:15 «Ισχυρισμοί Υγείας στο Ελαιόλαδο», Αντωνέλλα Ψαρουδάκη,  Δρ. Γεωπονικών Επιστημών, Σχολή Γεωπονίας Τ.Ε.Ι  Κρήτης, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.
20:15-21:00 Συζήτηση, Συμπεράσματα
21:00 Λήξη

Συνολικες προβολες σελιδας