Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Αρμένων Σητείας

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Αρμένων Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας και τους Εφημερίους όμορων Ενοριών, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Κατά την πανήγυρη τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών τμήμα του ιερού λειψάνου του Aγίου Nεκταρίου, το οποίο μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος από την Ιεράπετρα, όπου φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγιότητα του βίου Αγίου Νεκταρίου, σημειώνοντας την αξιοθαύμαστη καρτερία, την υπομονή και την ταπείνωση που τον διέκρινε, καθώς και τις πολύτιμες διδαχές που μας κατέλιπε στα σπουδαία συγγράμματα και τα λοιπά γραπτά κείμενά του. Επίσης τόνισε τα θαυμαστά σημεία που επιτέλεσε ο άγιος της σύγχρονης εποχής, τόσο εν ζωή όσο και μετά την οσιακή κοίμησή του, τα οποία συνεχίζει να επιτελεί έως τις μέρες μας.
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Ζερβάκης και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων και του Γυμνασίου Χανδρά, καθώς και πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής
 
Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας