Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ανακήρυξη του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων σε προσκυνηματικό

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών της περιοχής πανηγύρισε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, το φερώνυμο κλίτος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Σητείας.

Το εσπέρας της Τρίτης 31 Οκτωβρίου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε κατάλληλα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Ο Σεβασμιώτατος επικέντρωσε το κήρυγμά του στην έμπρακτη αγάπη και στην ανιδιτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο που χαρακτήριζαν τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό. Επίσης, ανακοίνωσε την ανακήρυξη του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε Προσκυνηματικό, από παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης που ήταν μέχρι σήμερα, βάσει της εκδόσεως Ειδικού Κανονισμού λειτουργίας, που εγκρίθηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ., προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της αναπτυσσόμενης περιοχής των Εργατικών Κατοικιών της πόλεως Σητείας. Επίσης, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολ. πρωτ. Γεώργιο Γουλιέλμο, ο οποίος διακόνησε για πολλά χρόνια στον Ναό, από τότε που ήταν ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Κ.Ν. Αγίας Αικατερίνης αλλά και μετά την συνταξιοδότησή του, και ανακοίνωσε ότι ο νέος Εφημέριος του προσκυνηματικού Ναού θα είναι ο συνταξιούχος Ιερεύς πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, στον οποίο εξέφρασε πολλές ευχαριστίες για την επί ένα χρόνο ολοπρόθυμη διακονία του στον ναό και του ευχήθηκε καλή δύναμη με την ευλογία των Αγίων Αναργύρων.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό μετείχε ο Ιερός Κλήρος της πόλεως και παρέστη ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας