Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Σητείας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάρω Νικητάκη ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα σχετικά με την δράση του σωματείου.
Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Συλλόγου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου στην διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο Σητείας παρουσία της κ. Φώφης Γεννηματά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της. Επίσης στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος για οικονομική ενίσχυση από το Επιμελητήριο Λασιθίου, καθώς φιλοξενείται στον χώρο του Εμπορικού Συλλόγου.
Οι εκδηλώσεις
Εκτενώς συζητήθηκε η διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων στην Σητεία. Εκφράστηκε η βούληση του Εμπορικού Συλλόγου να συμμετάσχει και να στηρίξει την όλη δράση. Διατυπώθηκαν προτάσεις και διάφορες ιδέες, οι οποίες όμως θα τύχουν περεταίρω επεξεργασίας και θα τεθούν και στις συναντήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει και τις προγραμματίζει ο Δήμος, για να οργανωθεί το πρόγραμμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Ο φωτισμός
Ο Εμπορικός Σύλλογος με επιστολή του προς το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία έχει επισημάνει το πρόβλημα που από πέρυσι υφίσταται στο φωτισμό στους κεντρικούς δρόμους της Σητείας. Λόγω παλαιότητας του δικτύου, δεν είχαν τοποθετηθεί φωτοσωλήνες στα φωτιστικά που κατά μήκος της Ελ. Βενιζέλου και Β. Κορνάρου.
«Πέρυσι η εικόνα που είχε δημιουργηθεί την περίοδο των εορτών ήταν καταθλιπτική θα λέγαμε κι είχαν εκφραστεί παράπονα από τον κόσμο. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν “σκοτεινοί” και η εικόνα που υπήρχε σίγουρα δεν ήταν στο κλίμα των εορταστικών ημερών.
Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε σε ό,τι αφορά τον διάκοσμο των καταστημάτων μας, όμως δεν μπορούμε να παρέμβουμε στον δημοτικό φωτισμό. Είναι θέμα του Δήμου και με την επιστολή μας προτείνουμε να βρεθεί μία λύση ώστε φέτος να υπάρξει ένας χριστουγεννιάτικος στολισμός που θα συνάδει με το πνεύμα των ημερών. Δεν θέλουμε και φέτος να έχουμε την ίδια εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της Σητείας», ανέφερε η κ. Νικητάκη. Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε, θα επιδιωχθεί εκ νέου συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Κοζυράκη, ώστε να βρεθεί μία λύση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας