Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σταμάτησαν νόμιμες εθελοντικές στειρώσεις οι κτηνίατροι στη Σητεία

Τι καταγγέλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας “Η Αλληλεγγύη”
"Στις 10/09/2017 και ενόσω βρίσκονταν σε ειρηνική εξέλιξη στειρώσεις στα πλαίσια προγράμματος του Δήμου μας από εθελοντές κτηνιάτρους, δεχτήκαμε "επίσκεψη" από τους ιδιώτες κτηνιάτρους.

 Οι εν λόγω κτηνίατροι με περισσό μένος και μη σεβόμενοι, αφενός τους ανθρώπους και αφετέρου τα ζώα (στειρωμένα και μη) που βρίσκονταν στο χώρο, εξαπέλυσαν κυνήγι μαγισσών "μπουκάροντας"  αλλόφρονες ως ταύροι εν υαλοπωλείω τόσο στη χειρουργική αίθουσα όσο και στο χώρο ανάνηψης και φύλαξης των ζώων, φωτογραφίζοντας, μετακινώντας και ανοίγοντας κλουβιά μέσα στα οποία βρίσκονταν σοκαρισμένα από τις αναταράξεις ζώα, ελέγχοντας την ύπαρξη microchip ακόμη και σε υπό αναισθησία πλάσματα.
Η συνέχεια δόθηκε στο Α.Τ. Σητείας απο όπου οι εθελοντές κτηνίατροι αποχώρησαν μετά απο λίγο αφου  οι αστυνομικοί έκριναν οτι δεν υπήρχε κάποια αξιόποινη πράξη τους .
Ο σύλλογός μας κατέθεσε πάραυτα μήνυση  για 3 αδικήματα κατά των ιδιωτών κτηνιάτρων  , που ως άλλοι τζιχαντιστές , μπούκαραν στον χώρο των στειρώσεων .
Μήνυση εναντίον τους αναμένεται να καταθέσει και ο Δήμος Σητείας .
Περιττό να αναφέρουμε πως οι εθελοντές μας  κτηνίατροι, που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και κινητήρια δύναμη τους το όνειρο για εξάλειψη των αδέσποτων ζώων συνεργάζονται μαζί μας εδώ και χρόνια προσφέροντας τον καλύτερο τους εαυτό, διέκοψαν τις εργασίες τους και αποχώρησαν την ίδια μέρα μετά την επαίσχυντη πράξη των ιδιωτών κτηνιάτρων .
Σε μία κρίση ανωτερότητας, προσπαθήσαμε να δικαιολογήσουμε την πράξη τους  και να διακρίνουμε τα κίνητρά τους.
Ήταν προσωπικά; Μα ποιο νοήμον ον θα ατίμαζε με τέτοια ευτέλεια μια τόσο ευγενή προσφορά εθελοντών;
Ήταν οικονομικά; Αν ναι, συζητήστε το μαζί μας και εμείς θα βρούμε τρόπο να σας αποζημιώσουμε για τις λιγοστές στειρώσεις που θα ήμασταν σε θέση να πραγματοποιήσουμε χωρίς τη συνδρομή των εθελοντών κτηνιάτρων-αντιλαμβανόμαστε την οικονομική δυσπραγία που ίσως σας μαστίζει.
Σήμερα η απανθρωπιά σας καρφώθηκε σα βέλος στους ώμους των απανταχού ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Λυπούμεθα όταν βλέπουμε ανθρώπους που έχουν λάβει υψηλή σπουδή, να έχουν αφήσει το πνεύμα τους να ατροφήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν άλογες οι προθέσεις σας και παράλογοι οι χειρισμοί σας.
Η υπόθεση έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης μιας και δε θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο μια τέτοια αισχρή συμπεριφορά που ευτέλησε την έννοια του εθελοντισμού.
Καλούμε ΕΣΑΣ, πολίτες της Σητείας, με ορατούς πλέον και στα δικά σας τα μάτια τους καρπούς των προσπαθειών μας, να σταθείτε σύμμαχοι και αρωγοί μας στον "πόλεμο" αυτό που άθελά μας ξεκίνησε και που μοναδικά του θύματα είναι οι αδέσποτες ψυχές. Το φρόνημα μας παραμένει υψηλό και τώρα αλώβητοι και ακάθεκτοι παρά την τροχοπέδη που μας έθεσαν  συνεχίζουμε."

Πηγή : flashnews.gr

Συνολικες προβολες σελιδας