Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καλύτερα ξεκινάει φέτος το ΕΕΕΕΚ Σητείας

Καλύτερα είναι τα φετινά -σε σχέση τα περσινά- δεδομένα για την λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Σητείας κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ανοικτά παραμένουν θέματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά υπάρχει μία σχετική αισιοδοξία για την διευθέτηση των προβλημάτων το επόμενο χρονικό διάστημα για να εξασφαλιστεί η ομαλότερη λειτουργία του σχολείου.

«Φέτος από την πρώτη ημέρα του Αγιασμού», ανέφερε η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κ. Ελένη Δρετάκη, «παρουσιάστηκαν φιλόλογος, μαθηματικός, καθηγητής καλλιτεχνικών και βέβαια παρόντες ήταν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί μουσικής, γυμναστικής, μαγειρικής καθώς και σχολική βοηθός».
«Αναμένεται όμως», συμπλήρωσε, «ακόμα εκπαιδευτικό προσωπικό, για να στελεχωθούν τα εργαστήρια και συγκεκριμένα, αγγειοπλαστικής, κηπουρικής και μαγειρικής ενώ δεν υπάρχει ούτε καθηγητής πληροφορικής.
Κενά υπάρχουν επίσης στο ειδικό προσωπικό και είναι άμεση η ανάγκη κάλυψής τους. Αναμένεται εργοθεραπεύτρια, ενώ απαιτείται να καλυφθούν οι θέσεις ψυχολόγου, λογοθεραπευτή και κοινωνικού λειτουργού. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος στο σχολείο έχει εγγραφεί παιδί με κώφωση και θεωρείται επιβεβλημένη η παρουσία λογοθεραπευτή, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη προσφορά υπηρεσιών.
Η στελέχωση του σχολείου κατά την έναρξη του έτους είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι όπου οι τοποθετήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν αργότερα. Φέτος από το ξεκίνημα της χρονιάς ανέλαβαν καθήκοντα περισσότεροι εκπαιδευτικοί, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα της υλοποίησης ενός κατά κάποιο τρόπο κανονικού εκπαιδευτικού προγράμματος, κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας