Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες στη μεσαία και πάνω ζώνη της πόλης της Σητείας

Μετά  το υπ’ αριθμ. 4593/26-9-2017 έγγραφο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, με το οποίο διαβιβάστηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, η ΔΕΥΑΣ θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί το έργο: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες στη μεσαία και πάνω ζώνη της πόλης της Σητείας» προϋπολογισμού 999.990,00 ευρώ.

Η πρόσκληση της Περιφέρειας που έγινε στις 15/2/2017 είχε σαν άξονα προτεραιότητας τη βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος με πεδίο παρέμβασης την παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (υποδομή εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής).
Η ΔΕΥΑ Σητείας θεωρώντας ότι ήταν μια ευκαιρία να αντικαταστήσει το δίκτυο ύδρευσης της Σητείας με σύγχρονα υλικά, εκπόνησε μελέτη την οποία υπέβαλλε έγκαιρα. Η μελέτη αυτή αξιολογήθηκε και μεταξύ των 9 υποβληθεισών από άλλες ΔΕΥΑ ή Δήμους, κατετάγη δεύτερη και έτσι εντάχθηκε στο προαναφερθέν πρόγραμμα.
Με το έργο αυτό μας δίδεται η ευκαιρία να αντικαταστήσουμε κατά 95% το παλιό δίκτυο της πόλης που είναι από αμιαντοσωλήνες με νέο από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς και επίσης να αντικαταστήσουμε όλες τις παροχές ύδρευσης στο ίδιο τμήμα της πόλης που θα γίνει η παρέμβαση. Επίσης θα τοποθετηθούν βάνες απομόνωσης σε πολλά σημεία (διασταυρώσεις) ώστε να ελέγχεται η διανομή του νερού.
Βασική μας επιδίωξη ήταν και είναι η άριστη ποιότητα του νερού  ύδρευσης με την τοποθέτηση καινούριων υλικών και περιορίζοντας παράλληλα στο ελάχιστο τις απώλειες νερού που έχουμε σήμερα και οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν.
Με τη λογική αυτή θα κινηθούμε και για την αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων δικτύων για παροχή νερού ύδρευσης από Λαγκάδα έως Καλό Νερό, από Λάστρο προς το Μόχλος και από Παλαίκαστρο προς Χιώνα και Κουρεμένο, με την επιχορήγηση των 290.000,00 ευρώ που μας δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Σ.
ΧΑΤΖΗΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας