Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλοί τουρίστες επισκέφθηκαν και φέτος το Παλαίκαστρο, τη Ζάκρο και τον Ξερόκαμπο

«Καλός» μήνας ήταν ο Αύγουστος ως προς την τουριστική κίνηση για την περιοχή του Παλαικάστρου, της Ζάκρου και του Ξεροκάμπου.
«Επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων. Κοξαράκης, «οι προβλέψεις και ο προηγούμενος μήνας ολοκληρώθηκε με καλά αποτελέσματα.

Η πληρότητα έφθασε το 100%. Στο τέλος του μήνα σημείωσε μία μείωση, παραμένοντας όμως στο υψηλό ποσοστό του 80%. Αν και κυμάνθηκε στα ίδια περίπου με τα περυσινά επίπεδα, θεωρείται ένας επιτυχημένος μήνας».

Αισιοδοξία για το Σεπτέμβριο
Θετική είναι η εικόνα για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στις προαναφερθείσες περιοχές, όπου και δραστηριοποιείται ο εν λόγω Σύλλογος. Όμως από ‘κει κι έπειτα, για το υπόλοιπο του μήνα που διανύουμε, δεν υπάρχει σαφής εικόνα», πρόσθεσε ο κ. Κοξαράκης. Το τουριστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται μέχρι τις πρώτες ημέρες του μήνα για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται ικανοποιητικό για την πλειονότητα των καταλυμάτων. Βέβαια οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν, καθώς αναμένονται τουρίστες που διαχρονικά επισκέπτονται την περιοχή, γνωρίζουν την δυνατότητα που υπάρχει αυτή την περίοδο και μεμονωμένα, έρχονται στην περιοχή χωρίς να έχουν κάνει κρατήσεις στα καταλύματα και τελικά απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Είναι μία εξέλιξη σαφώς επιθυμητή για τους εμπλεκόμενους στον τομέα του τουρισμού και ασφαλώς έχει συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.
«Υπάρχουν», συνέχισε, «αισιόδοξα μηνύματα για την περιοχή. Τις επόμενες ημέρες θεωρώ ότι θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και θα δούμε ποιά θα είναι η τάση και οι κρατήσεις. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα και για την συνέχεια. Ο παράγοντας των διαχρονικών επισκεπτών είναι καθοριστικός για την περιοχή.
Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός τομέας και δεν βλέπω να υπάρχουν προοπτικές σε άλλους έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, έτσι ώστε να στηριχθεί, να επιβιώσει και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τόπος μας. Γι’ αυτό κι εμείς ως Σύλλογος προσπαθούμε, διεκδικούμε για να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές που θα βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως είναι τα οδικά δίκτυα, ο τομέας της υγείας κλπ. Επαγρυπνούμε, συμβάλλουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις και στην προβολή του τόπου μας και επιμένουμε πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών».
Αυτήν την περίοδο την περιοχή επισκέπτονται τουρίστες κυρίως από τις βόρειες χώρες, αλλά και από τη Γαλλία, την Ελβετία, την  Αυστρία.
Επίσης διαφοροποιήσεις καταγράφονται στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών στην περιοχή της Δ.Ε. Ιτάνου. Ενώ παρατηρείται μία μείωση Γερμανών τουριστών, που η παρουσία τους ήταν έντονη στο παρελθόν, αυξάνεται ο «ελεύθερος τουρισμός» από χώρες όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Ρωσία.

Ο απρόβλεπτος Οκτώβριος
«Ο Οκτώβριος θεωρείται ένας “απρόβλεπτος” μήνας. Πέρυσι υπήρξε μεγάλη κινητικότητα το πρώτο δεκαήμερο, αλλά στην συνέχεια, απότομα άλλαξαν τα δεδομένα και σταμάτησε η δραστηριότητα. Αυτό είναι αναμενόμενο διότι την συγκεκριμένη εποχή μειώνεται κατά πολύ ο αριθμός των τουριστών που κάνουν διακοπές με την πλειοψηφία αυτών να είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, που επιζητούν την ηρεμία ή άνθρωποι λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Εύχομαι να ολοκληρωθεί θετικά η φετινή τουριστική σαιζόν», σημείωσε ο κ. Κοξαράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας