Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η TUI εξαγοράζει έκταση στο Κουτσουνάρι για κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας

Ο Όμιλος TUI συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία του στον τομέα των ξενοδοχείων. Η TUI επενδύει στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club.



Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.
«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.

Το Robinson Club της Κυλλήνης
Η έκταση
Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε. που εξαγοράστηκε από την TUI, και ανήκε σε ποσοστό 100% στον Όμιλο ΚΑΡΑΤΖΗ, κατέχει 146.000 τ.μ. γης, πάνω στη θάλασσα στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας Κρήτης στο νομό Λασιθίου.
Ο Όμιλος σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα πολυτελές θέρετρο, πέντε αστέρων, 800 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου δίπλα στη θάλασσα. Ωστόσο η μακρόχρονη και εξαιρετική σχέση που διατηρεί η TUI με τον όμιλο Καράτζη, που «χτίστηκε» μέσω του ευπώλητου NANA BEACH, οδήγησε στην εξαγορά αυτή.
Σημειώνεται ότι ήδη ο όμιλος Καράτζη για την επόμενη τουριστική περίοδο, θα λειτουργήσει το πεντάστερο, 120 δωματίων, Nana Imperial, στη Χερσόνησο. Σχεδόν όλες οι σουίτες και οι βίλες θα έχουν ιδιωτικές πισίνες και το ξενοδοχείο θα αρχίσει να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2018. Παράλληλα, εξετάζει νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον Τουρισμό.
Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της αναφέρει: «Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την TUΙ τα δύο τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού ομίλου, και το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε εκτενώς τις δυνατότητες για την προώθηση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό. Σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής μας από το 2015, καταγράφουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του τουρισμού μας όλα τα επόμενα χρόνια και ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν. Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφασή του ηγετικού τουριστικού ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση με την κατασκευή του νέου ROBINSON Club στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI.»
H TUI
Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος παγκοσμίως τουριστικός όμιλος και δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η έδρα του ομίλου είναι στη Γερμανία. Η μετοχή της TUI είναι εισηγμένη στον FTSE 100, τον δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, καθώς και στην εξωχρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας. Ο Όμιλος TUI κατέγραψε κατά το οικονομικό έτος 2015/16 κύκλο εργασιών ύψους 17,2 δις ευρώ και λειτουργικό αποτέλεσμα ύψους 1,001 δις ευρώ.
Ο Όμιλος απασχολεί 67.000 εργαζόμενους σε πάνω από 100 χώρες. Η TUI προσφέρει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στα 20 εκατομμύρια πελάτες της. Το σύνολο της αλυσίδας προστιθέμενης αξίας του τουρισμού βρίσκεται κάτω από τη στέγη του Ομίλου. Εδώ ανήκουν ηγετικές διεθνείς μάρκες διοργανωτών, 1.600 ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες διοργανωτών με περίπου 150 σύγχρονα αεροσκάφη, μέσων και μεγάλων αποστάσεων και πάνω από 300 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και θέρετρα με κορυφαίες μάρκες, όπως RIU και ROBINSON.

Πηγή: money-tourism.gr

Συνολικες προβολες σελιδας