Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

«Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια»

«Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια» ήταν η μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Καζάρμα. Αποδεικνύοντας – όπως αναφερόταν και στην σχετική πρόσκληση – ότι… είναι σε μεγάλα κέφια.

Η Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας παρουσίασε τρεις εξαιρετικές παραστάσεις κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού που πλημμύρισε την Καζάρμα και τις τρεις βραδιές.
Μέσα από τους Αχαρνής, το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και την μετάφραση – διασκευή του Διονύση Σαββόπουλου με τίτλο «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια», δημιουργήθηκε μία πολυπρόσωπη μουσικοθεατρική παράσταση 60 και πλέον ατόμων, μουσικών, τραγουδιστών, ηθοποιών από την Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σητείας.
Η διεύθυνση ορχήστρας και η ενορχήστρωση ανήκει στον κ. Γιώργο Φουρναράκη Μαέστρο της Φιλαρμονικής και η σκηνοθεσία στον κ. Μιχάλη Γιαννακάκη.
Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, του Δήμου Σητείας, του ΔΟΚΑΣ, της Δημοτικής Κοινότητας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
Μία παράσταση που υμνεί την ειρήνη και τα αγαθά που την ορίζουν, πλαισιωμένη με υπέροχες μουσικές που απόλαυσε το κοινό στην διάρκεια των παραστάσεων στην Σητεία.
Το… ταξίδι βέβαια συνεχίζεται στις 13 του μήνα όπου η παράσταση θα δοθεί στο μινωικό ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου, στις 19 Αυγούστου στο Ηράκλειο (κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης), στις 20 στο Ρέθυμνο (Φορτέτζα) και στις 21 στα Χανιά (θέατρο ανατολικής τάφρου).
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας