Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά

Την Πέμπτη 3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για το πρόγραμμα της δακοκτονίας και της καταβολής μισθώματος βοσκήσιμων γαιών.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα Μ. Χνάρης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Κ.Φωτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Ν. Λατζανάκης και ο Τ. Μεραμβελιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργ. Πανταζής και η κα Νεκταρία Κασωτάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Βάρδα, Ν. Δασκαλάκης και Μ. Κλώντζας και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ της Π.Ε.Λασιθίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε η συνεργασία των Δήμων με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε.Λασιθίου προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή εκτέλεση του προγράμματος της Δακοκτονίας σε όλες τις περιοχές του Λασιθίου.
Ακόμα δόθηκαν διευκρινήσεις στα στελέχη της ΔΑΟΚ για την καταβολή του μισθώματος βοσκήσιμων γαιών (διαδικασία, ύψος μισθώματος, λειτουργία επιτροπών κ.α.) από τον κο Χνάρη και τον κο Φωτάκη.
Επίσης έγινε ενημέρωση στους Δήμους σχετικά με τις προσκλήσεις που έχουν δημοσιευτεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πλαίσια του ΕΤΘΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας) 2013-20 για τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών λιμένων.
«Το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την σωστή εφαρμογή του» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη μετά το τέλος της σύσκεψης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας