Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας παρουσιάζει την θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση « Εύα Σημαίνει Ζωή»

Περπατούσε με δυσκολία μ’ ένα βήμα αργό κι αλλόκοτο σαν σε χορό. Άλλοτε στιβαρό και σκληρό σαν του πολέμου και άλλοτε ανάλαφρο και γρήγορο σαν σούστα, ζαλισμένη από το λιοπύρι του απομεσήμερου. Το μαγκουράκι της χάραζε μια γραμμή στην σκόνη του δρόμου, σαν χνάρι στο βιβλίο των χρόνων της, καταγράφοντας το διάβα της ζωής της.

Είμαι του ΄23… ’Γεννήθηκα σ΄ένα μετόχι όξω απ τη Σητεία… Με λούσανε με το όνομα της αρχαίας μου μάνας… Εύα.’’ Μνήμες και θύμησες περνούν σαν ηλιαχτίδες από την χαραμάδα του χρόνου για να φωτίσουν πρόσωπα γυναικών, στιγμές και βιώματα από την αλλοτινή ζωή τους. Αφηγήσεις χοροί, καμώματα, αδυναμίες και πάθη, πρόσωπα και ήθη μιας άλλης εποχής που όμως γίνονται τραγικά επίκαιρα και σύγχρονα μέσα στον αέναο κύκλο της ζωής. Σύγχρονες Εύες συνεπαρμένες μέσα στους χορούς του τόπου τους, εμπλέκονται στην δραματουργία της αφήγησης, σαν σε παραμύθι.
Το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας παρουσιάζει την θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση « Εύα Σημαίνει Ζωή»
Κείμενα: Μαρία Ζωγραφάκη, Νίκος Σουρνατζίδης, Γιάννης Πανταγιάς , Μάρκος Βολονάκης. Σκηνοθεσία: Πανταγιάς Γιάννης (Ηθοποιός) Διδασκαλία Χορών: Γιώτα Παλούκου, Λευτέρης Γαρεφαλάκης, Μιχάλης Σπυριδάκης, Νίκος Σουρνατζίδης.
Χορεύουν: Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρα» Θεατρικά δρώμενα και μονόλογοι: Λύκειο Ελληνίδων Σητείας
ΚΑΖΑΡΜΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-4 /8/2017 ‘’ΕΥΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΗ’’
Κουπόνι ενίσχυσης 7 ευρώ.
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της παράστασης.
Συνδιοργάνωση. Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας