Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

«Διαδρομές- Συναντήσεις», έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής

«Διαδρομές- Συναντήσεις» είναι ο τίτλος, αλλά και το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον «Τεχνοχώρο» του Δήμου Σητείας.

Πρόκειται για την ομαδική έκθεση μέσα από την οποία δίνουν το καλλιτεχνικό τους στίγμα τρεις φίλοι, οι κ. Θεοδόσης Γαρεφαλάκης και Δημήτρης Τηνιακός (φωτογραφία) και η κ. Βασιλεία Ανηψητάκη (ζωγραφική).
Η έκθεση λειτουργεί από τις 8 του μήνα καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Μέχρι και την Τρίτη 15 Αυγούστου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα θαυμάσια εκθέματα. Στιγμές μοναδικές με την δική τους ιστορία που αποτυπώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό και δημιουργίες ιδιαίτερες, από τρεις ερασιτέχνες αλλά προφανώς λάτρεις της φωτογραφίας και της ζωγραφικής.
«Περίπου μισό αιώνα από τότε που συναντηθήκαμε στα γυμνασιακά θρανία, έχοντας γράψει ο καθένας τις δικές του διαδρομές ζωής», επισημαίνουν οι εκθέτες, «συναντιόμαστε ξανά για να καταθέσουμε με εικαστικό λόγο αυτά που πολλές φορές δεν μπορούν να πουν οι λέξεις. Μία κοινή συνάντηση που περιγράφει με εικαστικό λόγο τις προσωπικές διαδρομές του καθένα».
Πράγματι μέσα από αυτή την διαδρομή το βλέμμα του επισκέπτη μπορεί να θαυμάσει ιδιαίτερα τοπία, αλλά και εκφράσεις προσώπων πρωταγωνιστών σε διάφορα στιγμιότυπα.
Φωτογραφίες ασπρόμαυρες κυρίως, αλλά κι έγχρωμες, έργα ζωγραφικής στο πλαίσιο μίας μεγάλης περιόδου για τη ζωή του κάθε εκθέτη, στη διάρκεια του χρόνου, περίπου μισού αιώνα, με την τεχνοτροπία που έχει ο καθένας. Εικόνες από την Σητεία, αλλά και άλλους τόπους, της Ελλάδας και του εξωτερικού.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας