Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ζητά την σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον ΒΟΑΚ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιώργος Ζερβάκη με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ζητά τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον ΒΟΑΚ. Αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε:
Από πρόσφατες αναφορές στον Τύπο και εκτενή δημοσιεύματα σχετικά με το ΒΟΑΚ, ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την κεντρική Κυβέρνηση για το μεγάλο και πολύπαθο αυτό έργο της Κρήτης. Τον ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που οφείλει η Πολιτεία στην Κρήτη, και που δυστυχώς όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις διαχρονικά με τις πρακτικές τους μετέθεταν στις καλένδες και προφασιζόμενοι ανυπαρξία μελετών και μετάθεση ευθυνών, κέρδιζαν πολιτικό χρόνο με την ανοχή όλων μας, εις βάρος μιας ολόκληρης Κρήτης.
Φαίνεται λοιπόν, ότι με πολιτική βούληση του Υπουργείου Υποδομών θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για μελέτη – χρηματοδότηση – κατασκευή – συντήρηση σύγχρονου αυτοκινητόδρομου απο τα Χανιά έως το Ηράκλειο. Αν συμπεριλάβουμε και το τμήμα Ηράκλειο – Χερσόνησος που ήδη κατασκευάζεται φτάνουμε σχεδόν στα όρια του Νομού Λασιθίου. Μένει λοιπόν οριστικά εκτός ο ένας απο τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ο Νομός που πρωτοστάτησε στον τουρισμό, που πρωτοπορεί στον πρωτογενή τομέα, που δημιουργεί στον  πολιτισμό, που έχει μείνει εκτός απο την κατανομή των πανεπιστημιακών σχολών, που σχεδιάζεται να δεχθεί όλο το ενεργειακό βάρος της Κρήτης, και που δυστυχώς κάποτε χαρακτηρίστηκε «στου διαόλου τη μάνα».
Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι εάν υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, η Κρήτη θα μετατραπεί σε ένα νησί δύο ταχυτήτων, με το ήδη υπάρχων εξ’ ανατολών αναπτυξιακό έλλειμμα να μεγεθύνεται καθημερινά, με τραγικές συνέπειες στη ζωή, την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Κύριε Πρόεδρε, ενόψει και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, θεωρώ ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία για το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει τη βούλησή του για μια Κρήτη ισόρροπα ανεπτυγμένη, σύγχρονη και προοδευτική, και προπαντώς ενιαία και αδιαίρετη από τη μια άκρη στην άλλη.
Η υπερηφάνεια και ο πολιτισμός μας δεν ανέχεται πια συγκαταβατικά χτυπήματα στην πλάτη και ξεπερασμένες πολιτικές του τύπου «διαίρει και βασίλευε». Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε ότι οι εξαγγελίες όλων μας περί συγκριτισμού και ισόρροπης ανάπτυξης δεν είναι ευχολόγια και ευσεβείς πόθοι αλλά προαποφασισμένες πολιτικές με απόλυτη βούληση υλοποίησης.
Είναι ευκαιρία επιτέλους να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων.
Σας ευχαριστώ πολύ
Ζερβάκης Γιώργος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας