Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Προτεραιότητα να λειτουργήσουν τα σχολεία του Λασιθίου χωρίς προβλήματα το Σεπτέμβριο

Πρώτος στόχος που τίθεται από το νέο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανόλη Μακράκη, είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη νέα χρονιά χωρίς προβλήματα και να δοθεί ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό.

Σε ότι αφορά τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού αλλά και την πλήρωσή τους ο κ. Μακράκης εκφράζει την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα και από το ξεκίνημα της χρονιάς θα έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις.
«Προτεραιότητα είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα στείλουμε μέχρι 28 Αυγούστου τα κενά στο Υπουργείο και θα έχουμε συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ την 1η Σεπτεμβρίου και πιστεύω ότι με βάση τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα πάρουν όλους τους αναπληρωτές που θα έχουμε ανάγκη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τον σχεδιασμό που μας έχει κοινοποιηθεί προφορικά, μέχρι τώρα», σημειώνει ο κ. Μακράκης.
Μια νέα παράμετρο που θα βοηθήσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη εκπαίδευση στην πρώτη βαθμίδα, επισημαίνει ως σημαντική για τη νέα σχολική χρονιά ο νέος Διευθυντής. Η παρουσία καθηγητών ειδικοτήτων και στα ολιγοθέσια σχολεία, αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα από τη φετινή χρονιά. «Έτσι τα παιδιά που μένουν σε χωριά με μονοθέσια, διθέσια ή τριθέσια σχολεία θα μπορούν να έχουν ειδικότητες, άρα και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση στο αδύναμο μέρος του πληθυσμού, σε μια προσπάθεια παροχής ίσων ευκαιριών σε κάθε έλληνα μαθητή ανεξάρτητα τον τόπο διαμονής του και να καλύψει την αδυναμία του μαθητή που δεν έχει δυνατότητα να πάει σε φροντιστήριο εκτός σχολείου. Επίσης, είναι θετικό ότι προστίθεται μία ώρα διδασκαλίας στα ειδικά σχολεία», σημειώνει ο κ. Μακράκης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας