Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Σφύζει από ζωή η Σητεία με πληρότητες που άγγιξαν το 100%

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα που εμφανίζει αυτές τις ημέρες η Σητεία σε σχέση με άλλες περιόδους. Η πόλη σφύζει από ζωή, καθώς ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή. Αυξημένη σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο είναι η τουριστική κίνηση.

«Κατά την φετινή τουριστική σαιζόν συνολικά σημειώνεται αύξηση στην κίνηση, που οφείλεται κυρίως στην άφιξη επισκεπτών από την Σκανδιναβία μέσω των δύο πτήσεων τσάρτερ από την Δανία και την Σουηδία κάθε εβδομάδα από τον Μάιο και μέχρι 20 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.
Από τις 10 έως τις 20 Αυγούστου η πληρότητα των ξενοδοχείων «αγγίζει» το 100%.
«Σε αυτό το ποσοστό», σημείωσε ο κ. Κακουράκης, «καθοριστικό ρόλο έχουν οι επισκέπτες από την Σκανδιναβία. Από ‘κει κι έπειτα την περιοχή επιλέγουν για τις διακοπές τους πολίτες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία σε ένα ποσοστό ίδιο με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Αντίθετα, μειωμένη είναι η κίνηση σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό λόγω της διαμορφούμενης δύσκολης κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας