Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας

Το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου τελέσθηκε  ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Στην ακολουθία έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων της περιοχής και παρευρέθηκαν  πολυάριθμοι ευσεβείς χριστιανοί από την περιοχή της Σητείας.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα που κατέκλυσε το γραφικό και ευρισκόμενο μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον εξωκκλήσι για τη ζωή και τα μεγάλα μαρτύρια της Αγίας Παρασκευής, υπογραμμίζοντας το χάρισμα που της δόθηκε από τον Θεό να θεραπεύει ασθένειες των οφθαλμών.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Αιδ/τος Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμώτατος π. Μιχαήλ Συντυχάκης προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, για την πρώτη του επίσημη παρουσία του στην Ενορία Αγίου Γεωργίου, και εξέφρασε τα αισθήματα βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως του ίδιου και ιδιαίτερης χαράς όλων των συμμετεχόντων στον Εσπερινό  της πανηγύρεως του ναού. Όπως σημείωσε «ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό, διότι η πρόνοιά Του κατεύθυνε τις επισκοπικές ψήφους και σας εξέλεξε παμψηφεί σε διαδοχή του πολύκλαυστου Ποιμενάρχου και πνευματικού Πατρός μας κυρού Ευγενίου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόφαση σας να συνεχίσετε το έργο του και γιατί μας τιμάτε με την παρουσία σας στον πανηγυρικό αυτό Εσπερινό. Ακόμα, θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου για την άριστη συνεργασία και συνεννόηση που είχαμε σε διάφορα θέματα της Ενορίας, κατά τη διακονία σας ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως είναι η ανάπλαση του αύλειου χώρου του παρόντος ναού». Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο πολύκαρπη και ευλογημένη Αρχιερατική διακονία.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας