Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Επικίνδυνος κρίθηκε ο εξώστης στο Ειρηνοδικείο Σητείας

Ο ετοιμόρροπος εξώστης του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται πάνω από την είσοδο -από την πλευρά του δημοτικού κήπου- του Ειρηνοδικείου Σητείας είναι επικίνδυνος.

Η επικινδυνότητα συζητήθηκε στην τελευταία -υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη- συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας, η οποία και έλαβε απόφαση για αναγκαστική αχρησία του συγκεκριμένου τμήματος του ακινήτου και για την άμεση λήψη απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο στις πρόσθετες αρμοδιότητες των Δήμων συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η «κατεδάφιση επικίνδυνων οικοδομών βάσει των διατάξεων του ΠΔ 13/22.4.1929». Σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία απαιτείται λήψη απόφασης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη της τελικής απόφασης και συνδρομή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που θα πρέπει να μεριμνήσει σχετικά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, όπως εξήγησε ο κ. Λεβεντέρης.
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα μίας διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο με την -σύμφωνα με το νόμο- σύσταση τριμελούς επιτροπής του Δήμου Σητείας, που καθορίστηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και αποτελείτο από δύο Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου Σητείας κι έναν Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ελεύθερο επαγγελματία. Η επιτροπή προχώρησε σε αυτοψία στον ανοικτό ημιυπαίθριο χώρο επί εξώστη του πρώτου ορόφου που βρίσκεται πάνω από την είσοδο του κτιρίου, ιδιοκτήτης του οποίου είναι η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.).
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας