Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αναβάθμιση του βιολογικού Παλαικάστρου

Θετική εξέλιξη για την αναβάθμιση του βιολογικού Παλαικάστρου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης την ομόφωνη, θετική, πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

«Πρόκειται επί της ουσίας», ανέφερε ο κ. Πατεράκης, «για ένα νέο έργο δεδομένου ότι προβλέπεται η αντικατάσταση όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, που σήμερα λειτουργούν, καθώς και η επέκταση του δικτύου συλλογής των υγρών λυμάτων πέραν της περιοχής του Παλαικάστρου και του Αγκαθιά, στην ευρύτερη του Κουρεμένου.
Όλο το κομμάτι δηλαδή της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου, στο οποίο υπάρχουν καταλύματα ή εξοχικές κατοικίες, με το έργο που θέλουμε να υλοποιήσουμε, μπορεί να εξυπηρετηθεί από την επέκταση των αγωγών συλλογής λυμάτων η οποία σχεδιάζεται».
Η Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Παλαικάστρου έχει περίπου 20 χρόνια ζωής. Πριν τρία χρόνια με δαπάνες του Δήμου είχε αναβαθμιστεί κι εκσυγχρονιστεί κι αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί ισοδύναμο πληθυσμό 3.000 κατοίκων. Με την αντικατάσταση της πεπαλαιωμένης μονάδας και την επέκταση του δικτύου, δίνεται πλέον η δυνατότητα, η μονάδα να εξυπηρετεί 7.000 κατοίκους, κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή.
Όπως γνωρίζουμε όλοι, η Τ.Κ. Παλαικάστρου είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή, έχει την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, αλλά και του πρωτογενούς τομέα. Είναι μία περιοχή που δεν εμφανίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα κι έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Γι’ αυτό ο Δήμος Σητείας δίδει μία ιδιαίτερη βαρύτητα, θέλοντας να επιλύσει βασικές υποδομές στην περιοχή, όπως είναι η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας