Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Τσιμεντοστρώσεις σε όλα τα χωριά της Σητείας

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε στην τελευταία -υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Δρακάκη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Το σώμα ενέκρινε την εκτέλεση της δημοτικής- αγροτικής οδοποιίας του Δήμου, προϋπολογισμού 835.000 € με ανοικτό διαγωνισμό.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης ανέφερε: «Το έργο θα εξελιχθεί τόσο στην διάρκεια του τρέχοντος έτους, όσο και του επόμενου. Για το τρέχον η εγγεγραμμένη πίστωση ανέρχεται στο ποσό των 477.330 και στο επόμενο θα δεσμευτεί το ποσό των 357.000 € προκειμένου να υλοποιηθεί η αγροτική οδοποιία σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Είναι ένα μεγάλο έργο, που εφ’ όσον όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το έργο περιλαμβάνει τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Δήμο.
Ζητήθηκε από όλες τις Τ.Κ. να ενημερώσουν το Δήμο για τις ανάγκες που έχουν σε αυτόν τον τομέα και με βάση αυτές και στα πλαίσια των δυνατοτήτων ικανοποίησής τους, προχώρησε η σύνταξη της μελέτης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και άλλες παραμέτρους.
Όλες οι Τ.Κ. θα λάβουν σημαντικό αριθμό υλικών χωρίς ανισότητες. Οι Τ.Κ. που δικαιούνται χρήματα από ΑΠΕ θα λάβουν όλο το ποσό που δικαιούνται και αν κάποιες αδικούνται θα τους δοθεί κι ένα επιπλέον ποσό από ιδίους πόρους του Δήμου για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αν και υπήρξαν Τ.Κ. που δεν κατέθεσαν τις προτάσεις τους -μάλλον από αμέλεια- θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό και θα λάβουν επίσης ένα σημαντικό ποσό κυβικών μέτρων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας