Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Άσκηση αντιρρύπανσης στο λιμάνι Σητείας

Χθες η ομάδα αντιρρύπανσης του λιμανιού της Σητείας παρακολούθησε εκπαίδευση με αντικείμενο τον αντίστοιχο εξοπλισμό και τη χρήση του. Προηγήθηκε η θεωρητική στο Δημαρχείο Σητείας και ακολούθησε η πρακτική στο λιμάνι.
Στη διάρκεια της άσκησης όλα κύλησαν ομαλά. «Πρόκειται», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Θοδωρής Πετρουλάκης, «για μία διαδικασία, υποχρεωτική για κάθε λιμάνι.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε τον εγκλωβισμό πετρελαιοειδών που είχαν διαφύγει από σκάφος στο λιμάνι της Σητείας. Με την χρήση ενός κατάλληλου φράγματος που απλώθηκε στο λιμάνι κι όλων των απαραίτητων ενεργειών το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.
«Το λιμάνι της Σητείας διαθέτει αντιρρυπαντικό εξοπλισμό, όπως είναι υποχρεωμένο βάση του σχεδίου αντιρρύπανσης που έχει. Έγινε λοιπόν ενημέρωση στα μέλη της ομάδας για το είδος και τον τρόπο χρήσης του εξοπλισμού. Επίσης έγινε ενημέρωση για την χρήση των υλικών που είναι αποθηκευμένα στο λιμάνι της Σητείας. Είναι μία απαραίτητη εκπαίδευση που γίνεται κάθε χρόνο ώστε να εξοικειώνονται τα μέλη της ομάδας με τα συγκεκριμένα υλικά, που διαθέτει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας», εξήγησε ο κ.  κ. Πετρουλάκης
Ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων για την βοήθειά τους και την διάθεση του σκάφους τους ώστε να για να τοποθετηθεί το πλωτό φράγμα στο λιμάνι της Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας