Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Προσπάθεια να μην κλείσει οριστικά η Σχολή Αστυφυλάκων

Το απευκταίο σενάριο οριστικού κλεισίματος της Σχολής Αστυφυλάκων στην Επάνω Επισκοπή Σητείας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Το ζήτημα έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Πλακαντωνάκης.
Αναφερόμενος στη διαμορφούμενη κατάσταση και έχοντας μάλιστα επί σειρά ετών υπηρετήσει στην Σχολή ο κ. Πλακαντωνάκης δεν έκρυψε την έντονη αγωνία του, την οποία συμμερίστηκε όλο το σώμα.
Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Πλακαντωνάκη -με την οποία συμφώνησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι- για το ότι το θέμα προέκυψε δυστυχώς από άτομα, προσωπικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, που κοντόφθαλμα βλέπουν κάποια πράγματα
Κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Πλακαντωνάκη και του κ. Πατεράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας.
Παράλληλα- δεδομένου του τρόπου με τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει το Υπουργείο μία τέτοια εξέλιξη εστιάζοντας στο θέμα της φρούρησης της Σχολής, όπως αναφέρθηκε, και προκειμένου να φανούν οι αληθινές προθέσεις του Υπουργείου, να αναφερθεί η πρόθεση του Συμβουλίου μέσα από μία διαδικασία προγραμματικής σύμβασης να συζητήσει με το Υπουργείο τη δυνατότητα συνεργασίας και φύλαξης του κτιρίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας