Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Θεατές από όλη την Κρήτη απόλαυσαν το 5ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας

Ένα τριήμερο πολιτισμού απόλαυσαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά θεατές, τόσο από την περιοχή της Σητείας, όσο και της υπόλοιπης Κρήτης.
Πρόκειται πλέον για ένα θεσμό, που κάθε χρόνο εξελίσσεται αποκτώντας εντυπωσιακή δυναμική στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ αποτελεί έμπνευση και δημιούργημα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας, όμως στηρίζεται και συνδιοργανώνεται και από άλλους φορείς και συλλογικότητες, όπως μεταξύ άλλων το Δήμο, τη Δημοτική Κοινότητα, το ΔΟΚΑΣ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου, την Υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου, την ΔΕΥΑΣ, την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο, το Ναυτικό Όμιλο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Χαμεζίου και Πισκοκεφάλου, το Καλειδοσκόπιο, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (στην Μαθητική Εστία φιλοξενήθηκαν τα περισσότερα από 50 μέλη των μουσικών σχημάτων που συμμετείχαν), την ΕΔΕΑΚ και τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής είναι βέβαια εκείνος που σηκώνει το κύριο βάρος της διοργάνωσης, της οποίας η προετοιμασία ξεκινάει κάθε χρόνο από πολύ νωρίς. Φέτος δε οι προσπάθειες άρχισαν ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο, αλλά εντατικοποιήθηκαν στις αρχές του έτους κυρίως σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του χώρου του Φεστιβάλ, του πεζόδρομου «στις πάπιες». Ο χώρος έχει μεταμορφωθεί κυριολεκτικά χάρις τις εθελοντικές προσπάθειες του Συλλόγου, αλλά και άλλων εθελοντών, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός «μαγικού» χώρου, που κέρδισε τις εντυπώσεις θεατών και συμμετεχόντων.
Στην έναρξή του η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας κ. Βέρα Περάκη καλωσόρισε το κοινό. Αλλά και απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο στην φετινή διοργάνωση και στην πραγματοποίησή της. Δεν έκρυψε την χαρά της για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, τόσο από την περιοχή της Σητείας, όσο και την υπόλοιπη Κρήτη.
Μουσικά σχήματα καταπληκτικά που παρέσυραν τον κόσμο σε μοναδικά μουσικά ταξίδια. Τρεις ημέρες γεμάτες ήχους, αρώματα και χρώματα, δημιουργίες, τοπικά προϊόντα, ψυχαγωγία, ζωντάνια. Με την λειτουργία για πρώτη φορά του Μεσογειακού Καφενείου, την διεξαγωγή σεμιναρίων κρουστών… Ένα τριήμερο διαφορετικό, όμορφο, που απόλαυσε πραγματικά πολύς κόσμος».
Το δεύτερο βράδυ τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ καλωσόρισε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης που μαζί με την καλλιτέχνιδα από την Κωνσταντινούπολη θέλησαν να στείλουν μήνυμα ενότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, που επιβράβευσε και το κοινό με το χειροκρότημά του.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας