Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

480 πέρδικες απελευθέρωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας

Τετρακόσιες ογδόντα πέρδικες απελευθέρωσε πρόσφατα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας.
«Πρόκειται»,  ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Μουτάκης, για μία δράση του Συλλόγου που εντάσσεται στο πλαίσιο των φιλοθηραματικών του δραστηριοτήτων για την ενίσχυση του θηράματος και τον εμπλουτισμό της πανίδας.

Οι πέρδικες αυτές ήταν εκτροφής του Συλλόγου μας. Και για να γνωρίζει ο κόσμος που δεν ανήκει στην κυνηγητική οικογένεια, τα έξοδα εκτροφής των πουλιών, αλλά και του εκτροφείου λαγού, που συντηρεί ο Σύλλογος, καλύπτονται από χρήματα των ίδιων των κυνηγών που εισπράττει από την άδεια που εκδίδει κάθε χρόνο ο κάθε κυνηγός.
Στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Σύλλογος υπάρχουν και δύο ελάφια, ενώ προσεχώς θα αποκτήσει και δύο κρι- κρι με σκοπό ο χώρος αυτός να είναι επισκέψιμος από σχολεία κι όχι μόνο.
Θεωρούμε ότι το μέλλον του κυνηγιού στηρίζεται στους μελλοντικούς κυνηγούς και στην παιδεία που αποκτούν από τα παιδικά τους χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε την νέα γενιά πάνω στα θέματα του κυνηγιού και τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν απέναντι στο θήραμα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας