Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ (ΒΙΟΣΗΤΕΙΑ Α.Ε.) ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ   ΣΗΤΕΙΑΣ (ΒΙΟΣΗΤΕΙΑ Α.Ε.)
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ
ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
Μετά την τοποθέτηση του πρώην Δ/ντη της εταιρείας ΒΙΟΣΗΤΕΙΑ Α.Ε. την οποία θεωρούμε λίαν επιεικώς απαράδεκτη και η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα,  αρχίζομε την ενημέρωση του κοινού με τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν τους Βιοκαλλιεργητές του 1999, ενώ παράλληλα θα απαντηθούν και όλα όσα επικαλείται ο κ. Αϊβαλιώτης στο δημοσίευμα του.

Πριν από πολλά χρόνια μια ομάδα νέων ανθρώπων με γνώσεις και οράματα  πάνω στην νέα τότε βιολογική καλλιέργεια που ήταν, και είναι εναντίον των χημικών λιπασμάτων και των δηλητηρίων, τα οποία καταστρέφουν το περιβάλλον και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ιδρύσαμε μια ομάδα- ένα σύλλογο,  με στόχο την προώθηση του ελαιολάδου μας, το οποίο μας το έπαιρναν χύμα οι Ιταλοί σε εξευτελιστικές τιμές. Σαν παραγωγούς βιολογικού ελαιολάδου, νέου και καινοτόμου προϊόντος στην αγορά, μας αντιμετώπιζαν με δυσπιστία. Συσπειρωθήκαμε γύρω από τον ‘’καλόγερο με το τρακτέρ’’, όπως τότε λέγαμε, τον Ηγούμενο της Μονής Τοπλού. Στην ομάδα προστέθηκε και ένα νέο άτομο, ο κύριος Μανόλης Αϊβαλιώτης,  ο οποίος όπως μας έλεγε τότε, παράτησε την τράπεζα που δούλευε, στην Αθήνα, γιατί έβλεπε ότι το μέλλον ήταν στην βιολογική καλλιέργεια. Η Εκκλησία, μας παραχώρησε τις εκτάσεις που χρειαζόμασταν και προχωρήσαμε στην υλοποίηση των στόχων μας. Έπρεπε όμως να γίνουμε Ανώνυμη Εταιρεία για να επωφεληθούμε από τα επενδυτικά προγράμματα και τις επιδοτήσεις, γιατί σαν Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών που ήμασταν , δεν είχαμε σύμφωνα με το νόμο, αυτή τη δυνατότητα . ιδρύοντας την  Ανώνυμη Εταιρεία, η δέσμευση όλων μας ήταν, ότι κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει πάνω από το 20 %  των μετοχών ,εκτός από την Εκκλησία που θα μπορούσε να πάρει όσο ποσοστό ήθελε.
Επειδή οι περισσότεροι από τους βιοκαλλιεργητές είμαστε άσχετοι από ίδρυση και λειτουργία  εταιρείες, θεωρήσαμε τότε, ότι είμαστε τυχεροί που είχαμε ένα άτομο στην εταιρεία με γνώσεις  αφού προερχόταν από τον Τραπεζικό χώρο.
Ανέλαβε να οργανώσει την εταιρεία.Συμφωνήσαμε όλοι να αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή. Προχώρησε στην στελέχωση της εταιρείας με άτομα που κατά την γνώμη του ήταν τα κατάλληλα.
Οι πραγματικές προθέσεις του κ.Αϊβαλιώτη για την εταιρεία δεν άργησαν να φανούν. Δημιούργησε στεγανά γύρω από τον εαυτό του απομονώνοντας με τον τρόπο του, τους υπόλοιπους μετόχους.
 Όμως τότε πιστεύαμε, ότι ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Κος Φιλόθεος, που είχε εκλεγεί Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της εταιρείας στον οποίο είχαμε απεριόριστη εμπιστοσύνη, θα κρατούσε ισορροπίες.
 Οι στόχοι που είχαμε βάλει φαίνονται στο άρθρο 2 του αρχικού καταστατικού.
Ήταν η προώθηση του βιολογικού ελαιολάδου.
Και βέβαια μπορεί εμείς όλοι πλην του κ.Αϊβαλιώτη να θεωρούσαμε ότι η εταιρεία βαδίζει στους στόχους που βάλαμε, δηλαδή προώθηση του βιολογικού ελαιολάδου, όμως ο κ. Αϊβαλιώτης και ο φίλος του σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  κ. ManfredHeinsch σκεπτόταν διαφορετικά.  
Παραθέτωαπόσπασμα από το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας  LebensmittelZeitung  με αφιέρωμα στην Ελλάδα  στις 20 Νοεμβρίου 2009, με τίτλο:
‘’Από την φαεινή ιδέα στις μεγάλες δουλειές. Erlensee/Σητεία’’.
‘’ Όλα ξεκίνησαν το 2001…. Ο σημερινός Διευθυντής της Lukullus ΕΠΕ και ο φίλος του, Εμμανουήλ(Μανώλης) Αϊβαλιώτης τέως τραπεζικός στην Αθήνα….. καθώς καθόταν χαλαρά ένα βράδυ σε μια κρητική ταβέρνα  τρώγοντας….. η (φαεινή ιδέα) έγινε πραγματικότητα. Από κοινού αποφασίστηκε να διατεθεί το Σητειακό ελαιόλαδο  στην Γερμανία και έγινε η εκκίνηση του κοινού εγχειρήματος’’.
 Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα:
Δηλαδή ο Δ/ντης της Βιο Σητεία Α.Ε. εν αγνοία των μετόχων και κατά παράβαση του καταστατικού της εταιρείας(άρθρο 2, μόνο βιολογικά ελαιόλαδα) ασχολείται και με συμβατικά ελαιόλαδα με τον ManfredHeinsch ?
Μήπως από τότε είχε σχεδιαστεί η ίδρυση της εταιρείας Μονή Τοπλού ΕΠΕ από  τον                  ManfredHeinsch και  τον  Μανόλη Αϊβαλιώτη ?
Γιατί  να υπάρχειτόσο μεγάλη σύμπτωση, ή μήπως όχι?
Μήπως θα μπορούσε να μας δώσει κάποια εξήγηση ο κ. Γιώργος Ζερβάκης που έχει αναλάβει και την στήριξή του με το εκτενές δημοσίευμα του?
Άρα κ. Ζερβάκη παραδέχεσαι ότι υπήρχε Χαλίφης (σύμφωνα με το δημοσίευμα σου). Μήπως αυτό το χαλιφάτο είναι η αιτία για την υπόθεση αυτή? Ποιος έσπειρε ανέμους? Μήπως αυτός που έκανε την δική του ιδιωτική εταιρεία στην Γερμανία με την ονομασία Μονή Τοπλού ΕΠΕ? Και δεν εννοούμε την Εκκλησία, ούτε τον Ηγούμενο. Είναι όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κ. Αϊβαλιώτης. Εάν δεν σας έδωσε την κάρτα του για την νέα εταιρεία του στην Γερμανία είναι απαράδεκτος. Την έχουμε εμείς, και ιδού η απόδειξη. Απολαύστε την.


Όμως,  εκεί που περιμέναμε απαντήσεις  από  τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ηγούμενο Φιλόθεο και τον τότε Γενικό Διευθυντή Μανόλη  Αϊβαλιώτη, μας προέκυψε από το πουθενά  ο κύριος Γιώργος Ζερβάκη προβάλλοντας και την ιδιότητά  σου Περιφερειακού  Συμβούλου Κρήτης,να στηρίξει τον φίλο του κ. Αϊβαλιώτη!!!
Αυτοί που θα έπρεπε να πάρουν θέση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι στην εταιρεία και στους πολίτες αυτού του τόπου και όχι μόνο, ποιούν την νήσσαν, και αυτοί οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την εταιρεία παίρνουν θέση!!!
Θα δούμε πολλά ακόμα.
Ο κ. Ζερβάκης δεν έχει καμία σχέση με την Εταιρεία, καμία σχέση με καλλιέργεια της ελιάς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Διαβάζοντας την τοποθέτησή του, μας  δίνει την εντύπωσή, ότι είναι δάκτυλος Αϊβαλιώτη ο οποίος συνηθίζει να χρησιμοποιεί  άλλους  για να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά για λογαριασμό του, ενώ αυτός μένει στο παρασκήνιο, στην σκιά και δεν εμφανίζεται.
 Εξόφληση γραμματίων?
 Οκ. Αϊβαλιώτης βλέποντας ότι οι τρικλοποδιές που έβαλε στο ΝΕΟ Δ.Σ. δεν έπιασαν τόπο. Οι ογκόλιθοι που έπεσαν πάνω του λόγω αποκαλυπτικών  στοιχείων που δεν τα περίμενε,  τον ανάγκασαν να καλέσει τις ειδικές  δυνάμεις (ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ) με ειδικότητα στις ανατινάξεις λόγω αντικειμένου. (Γυψωρυχείο)
 Ο κ. Ζερβάκης ανακοίνωσε τις διάφορες αερολογίες του ως άσχετος με την εταιρεία, αλλά κρίνοντας την εταιρεία, προβάλλοντας και εξυμνώντας τον φίλο του Μανόλη Αιβαλιώτη , αδιαφορώντας εάν με τον τρόπο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών που τον στήριξαν ώστε να μπορεί να είναι ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ.  Διότι το ελαιόλαδο της Σητείας το οποίο έχει πάρει τόσα χρυσά βραβεία και δεκάδες διεθνείς διακρίσεις επί των ημερών της ΕΑΣ Σητείας,  βρίσκετε σήμερα τοποθετημένο σε μία και  μοναδική χώρα, τη  Γερμανία, για 17 χρόνια σκόπιμα και με την μικρότερη τιμή από όλα τα άλλα Ελληνικά ελαιόλαδα.
Επειδή θεωρήσαμε ότι δεν γίνεται να ασχοληθούμε  με άτομα μη έχοντα γνώσεις για την εταιρεία αλλά να εκφράζουν θέσεις για την εταιρεία, ο κ. Αϊβαλιώτης  το εξέλαβε  ως νίκη και παίρνοντας θάρρος,  τοποθετήθηκε.
Όπως θα αποδείξουμε στην πορεία με στοιχεία, αυτά που είπε ο κ. Αϊβαλιώτης σε γενικές γραμμές είναι ‘’ άρες, μάρες, κουκουνάρες’’!!!
Όμως  για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και αφορούν το μέλλον της εταιρείας ούτε λόγος.
Α) Γιατί προχώρησε στην ίδρυση της νέας εταιρείας στην Γερμανία ενώ υπήρχε αρνητική απόφαση της Γ.Σ.
Β) Τι απάντησε ο φίλος του κ. Αϊβαλιώτη, ManfredHeinsch σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο άτυπο ΝΕΟ Δ.Σ. για την απώλεια των 2.600.000 ευρώ που όπως μας ενημέρωσαν (Πρόεδρος και Δ/ντης της ΒΙΟΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε) το 2016 με καθυστέρηση πέντε (5) ετών, ότι η εταιρεία Λούκουλους (ManfredHeinsch)εξαπάτησε και εμάς μαζί με την ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ το 2011 με το παραπάνω ποσό, δηλ. τα 2.600.000 περίπου ευρώ, με αποτέλεσμα  η τοπική κοινωνία έχασε συνολικά 2.600.000 + 2.500.000= 5.100.000 ευρώ?
Γ) Τι ποσό άφησε στο ταμείο της εταιρείας σκόπιμα ο μοναδικός !!! έχων πρόσβαση στα οικονομικά , κ.Αϊβαλιώτης  για να κινηθεί και να βγάλει τις τρέχουσες υποχρεώσεις το ΝΕΟ Διοικητικό Συμβούλιο ?
Δ) Ποιες  δεσμεύσεις της εταιρείας ΒΙΟΣΗΤΕΙΑ ΑΕ έχει υπογράψει παράνομα ο κ. Αϊβαλιώτης με την Γερμανική Εταιρεία HMFFoods και ποιες  δικλίδες ασφαλείας υπάρχουν για την εξασφάλιση των χρημάτων μας.
Ο κ. Αϊβαλιώτης με Ανακοίνωση –Δήλωση στον τύπο αναφέρεται σε ανακριβή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.
Μπορεί να γίνειποιο συγκεκριμένος ?
Αμφισβητεί  τα στοιχεία που προέρχονται από το αντίστοιχο Γ.Ε.ΜΗ  Γερμανίας?
  Ο κ. Αϊβαλιώτης  με το έγγραφο αυτό προσπαθεί :
α) να αποπροσανατολίσει τους πάντες για να μην απαντήσει στις ερωτήσεις που έχουν τεθεί και  αφορούν αυτόν και την εταιρεία.
β) αποδεικνύει  την ανικανότητά του, που προσπαθεί να την μετατρέψει σε επιτυχία, χωρίς όμως στοιχεία.
 γ)Για τις ερωτήσεις που του έχουν τεθεί και δεν έχει απαντήσει , ούτε λόγος.
δ)Το ότι ψεύδεται  θα φανεί παρακάτω.
ε)Η πραγματικότητα με στοιχεία όπως θα αποδείξουμε,  είναι ακριβώς το αντίθετο.
Και επειδή τον βολεύει να μην απαντηθούν οι ερωτήσεις, θα αρχίσουμε να απαντάμε εμείς για λογαριασμό τους ώστε να φανεί το μέγεθος της εξαπάτησης του ΝΕΟΥ Δ.Σ από τον κ.Αϊβαλιώτη, άρα και της ύπαρξης ή όχι της ΒΙΟΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε. 
Ερώτηση  :
 α) Ο κ. Αϊβαλιώτης αληθεύει ότι άφησε μόνο 4.000 ευρώ στο ταμείο της εταιρείας για να κινηθεί το ΝΕΟ Δ.Σ. και να βγάλει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις μεταξύ αυτών και οι μισθοί των εργαζομένων ?
β) Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι οι ίδιοι, με αυτούς που στις 10-9-2016 με απαράδεκτη στάση( ανταρσία) κατέλαβαν τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για 15 ολόκληρες μέρες αρνούμενοι να εργασθούν έως ότου επιστρέψει ο παραιτηθείς  κ. Αϊβαλιώτης και παρεμπόδισαν την ενημέρωση του Δ.Σ. για τα εκκρεμεί θέματα της εταιρείας? ( εξώδικο με ημερομηνία 8-11-2016)
γ)Είναι ο ίδιος εκπρόσωπος των εργαζομένων  που και τότε την 10-9-2016 που όπως ειπώθηκε στην Γ.Σ. της 23-10-2016 με έντονη φωνή δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο τον κ. Αϊβαλιώτη και αγνοεί – δεν αναγνωρίζει ούτε την Εκκλησία, ούτε το Δ.Σ. της Εταιρείας ?  (εξώδικο με ημερομηνία 8-11-2016)
δ)Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που πόζαραν στις φωτογραφίες που είχε το site του, δηλαδή η δική του παράνομη εταιρεία στην Γερμανία, με τον ονομασία KlosterToplouGmbH. Δηλαδή ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΕΠΕ? Αλήθεια ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κάνει ιδιωτική εταιρεία, με το όνομα της  Μονής Τοπλού ;
Σημειώνεται δε ότι η εταιρεία αυτή είναι παράνομη και ανταγωνιστική στην ΒΙΟΣΗΤΕΙΑ ΑΕ.
ε)Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που χάλασαν τον κόσμο με διαμαρτυρίες στον τύπο ότι το ΝΕΟ Δ.Σ τους άφησε απλήρωτους ?
ζ)Είναι τυχαίο κ.Αϊβαλιώτη ότι οι ίδιοι εργαζόμενοι  επί 17 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή επί των ημερών του, ΔΕΝ προχώρησαν στην ίδρυση σωματείου, όπως έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στις περισσότερες εταιρείες της χώρας ? Γιατί έσπευσαν επειγόντως να το κάνουν την περίοδο που είχε αποχωρήσει από την εταιρεία ?
Αληθεύει ότι για την ίδρυση του σωματείου απαιτείται ελάχιστος αριθμός  20 εργαζομένων και ότι για να συμπληρωθεί ο αυτός ο αριθμός, ο κύριος Αϊβαλιώτης προσέλαβε αυθαίρετα και εσπευσμένα 3 εργαζόμενους, γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τις εντολές του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου ?
η)Γιατί ξαφνικά με το ΝΕΟ ΝΟΜΙΜΟ Δ.Σ που καλά-καλά δεν έχει αναλάβει την Εταιρεία γίνεται όλη η κινητοποίηση με μοναδικό στόχο την φθορά του ?
Μήπως για να εμφανιστεί αργότερα ο κύριος Αϊβαλιώτης, σαν σωτήρας ?
θ)Γιατί δεν έχει γίνει,μετά την αποχώρηση Αιβαλιώτη παράδοση και παραλαβή στον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, όπως προβλέπει ο ΚΝ.2190/1920?
Ι) Μήπως επειδή περιμένει την πτώση του ΝΕΟΥ Δ.Σ.?
 Άρα δεν θα χρειαστεί παράδοση ?
Έχει δει ο κύριος Αϊβαλιώτης τους νυν εργαζομένους της εταιρείας μας που ήταν μακροχρόνια άνεργοι Σητειακοί που κάμποσοι από αυτούς είχαν απολυθεί πριν από χρόνια από την ΕΑΣ Σητείας,να ξεπερνούν τα όρια αντοχής τους και να συνεχίζουν ώστε να βγουν  οι ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ  παραγγελίες που ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ  ο ίδιος ο Αϊβαλιώτης είχε υπογράψει και δεσμεύσει την εταιρεία, ώστε να μην αντέξει το ΝΕΟ Δ.Σ. και να έρθει ως σωτήρας?
Οι πρώην εργαζόμενοι  της ΕΑΣ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους  διότι βλέπουν ότι το ίδιο άτομο το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατάρρευση της ΕΑΣ Σητείας (ManfredHeinsch)  έκανε ξανά την εμφάνισή του και στην δική του ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ Ε.Π.Ε.  στην Γερμανία ή  KLOSTRTOPLOUGMBH στα Γερμανικά.
κ)Μήπως μπορεί να απαντήσει ο  κύριος  Αϊβαλιώτης, πια άλλη φορά στα 17 χρόνια που ήταν υπεύθυνος της εταιρείας χρειάστηκε να φύγουν τόσα πολλά  φορτηγά με εμφιαλωμένο λάδι σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και που εάν δεν έβγαιναν θα υπήρχε ποινική ρήτρα ?
Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν το ΔΟΛΟ  του κυρίου Αϊβαλιώτη.
λ)Είχε την έγκριση της Γ.Σ. για να υπογράψει αυτές τις παράλογες και υπέρογκες  παραγγελίες ή μήπως επειδή θεωρεί δική του την επιχείρηση όπως δηλώνει και στην Γερμανική εφημερίδα δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα ?.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας  LebensmittelZeitung  με αφιέρωμα στην Ελλάδαστις 19 Νοεμβρίου 2010 και με τίτλο,
‘’Η Μονή Τοπλού επεκτείνεται’’
‘’Ο Μανώλης  Αϊβαλιώτης επισημαίνει ότι για παράδειγμα στην  δική τουεπιχείρηση την Μονή Τοπλού Βιο Σητεία ΑΕ…’’
μ )   Μήπως από τότε ήταν προσχεδιασμένη η ίδρυση της νέας εταιρείας του κυρίου Αιβαλιώτη  στην Γερμανία, με το όνομα Μονή Τοπλού ΕΠΕ  ή KlosterToplouGmbHστα Γερμανικά ?
ν ) Μήπως εκεί είναι το πρόβλημα?
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Φυγετάκης Εμμανουήλ και Συνεργάτες
Μέτοχοι της εταιρείας ΒΙΟΣΗΤΕΙΑ Α.Ε.

Πηγή : Sitiafm.blogspot.gr

Συνολικες προβολες σελιδας