Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Πολλά "Ρίχτερ" στον Ριχτή!

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/ekdromi_170526_163926.jpg?mtime=20170526163926Μια πολύ μεγάλη πεζοπορία πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Προπατώ στην Κρήτη σε συνεργασία με το Ορειβατικό Άγιου Νικόλαου την Κυριακή 21 Μαΐου.


 Για πρώτη φορά συμμετείχαν και φοιτητές απ τις σχόλες  ΑΤΕΙ κ ΑΣΤΕΚ  Άγιου Νικόλαου .  Συνολικά  230 φοιτητές μαζί με 25 ορειβάτες περιπλανήθηκαν στο φαράγγι του ριχτή.

Το φαράγγι του Ριχτή βρίσκεται στο Νομό Λασιθίου, στην βόρεια πλευρά, ανάμεσα στον Αγ Νικόλαο και τη Σητεία. Ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό Έξω Μουλιανά και καταλήγει στην ομώνυμη παραλία του Ριχτή, ανατολικά από το χωριό Καλαβρό.
 Η διαδρομή ξεκίνησε από το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Λαχανά και συνέχισε σε ένα κατάφυτο τοπίο μέσα στο ποτάμι, μια όαση στην Ανατολική Κρήτη. Το βουνό πραγματικά σε ορισμένα σημεία είναι πολύ πάνω από το κεφάλι σας. Τα πλατάνια, οι πικροδάφνες και οι φασκομηλιές είναι αμέτρητα, και οι μυρωδιές από τα αρωματικά φυτά εναλλάσσονται συνέχεια.

Το αποκορύφωμα βέβαια όλων είναι ο πανέμορφος καταρράκτης ύψους 20 μ. που σχηματίζει μια υπέροχη λιμνούλα. Ο καταρράκτης έχει νερό ακόμη και το καλοκαίρι και παρά πόλοι φοιτητές βρήκαν τη ευκαιρία για μια πρώτη δροσερή βουτιά.  Εντυπωσιακή επίσης παρουσία – αποτύπωμα του παρελθόντος – είναι οι παλιοί νερόμυλοι και τα ασβεστοκάμινα  που συναντά ο επισκέπτης στο διάβα του.

http://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/foit.jpg?mtime=20170526164050
Πηγή : Cretalive
Πολλά "Ρίχτερ" στον Ριχτή!

Συνολικες προβολες σελιδας