Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Σητεία

Υπό την προεδρία του προέδρου του κ. Γιάννη Δρακάκη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης αναφέρθηκε στην λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας.
Ως γνωστόν, η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Δεν βγαίνουν οι βάρδιες, υπάρχει συνδρομή από εργαζόμενους του Ηρακλείου. Έχω την πληροφορία μιλώντας με τον Πρόεδρο Εργαζομένων ΕΚΑΒ ότι έλαβαν απόφαση να μην έρχονται στην Σητεία να συνδράμουν στο πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν οργανική θέση στο Ηράκλειο, δεν υποχρεούνται. Μου είπε ο Πρόεδρος ότι άμεσα θα σταματήσουν να έρχονται στην Σητεία. Βέβαια ακόμα και όταν έρχονται και γίνεται μία διακομιδή περιστατικού -και γίνονται πάρα πολλές- η περιοχή μένει ακάλυπτη. Θα συμβεί κάτι, είναι ζήτημα ζωής.
Η λύση της λειτουργίας ΙΕΚ ΕΚΑΒ, που έχει αναγγελθεί, είναι σωστή όμως θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος μετά από 3,4 χρόνια.
Άμεσα προτείνω το εξής: Όπως με ενημέρωσαν τέσσερις εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, τρεις στην Αθήνα κι ένας στην Ικαρία με καταγωγή από την Σητεία έχουν αιτηθεί για μετάθεση στη Σητεία. Με δεδομένου ότι το κόστος των εργαζομένων εξ Ηρακλείου, που έρχονται εδώ, είναι τεράστιο, πρέπει να ζητήσουμε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία διότι με εννέα άτομα προσωπικό έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την σωστή λειτουργία της δομής».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας