Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

«Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ η νέα παράσταση του Θεάτρου της Σητείας

Το θεατρικό έργο «Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ θα παρουσιάσει το Θέατρο της Σητείας το Σάββατο 22, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 24 Απριλίου στις 9 το βράδυ στο «Πολύκεντρο».

Πρόκειται για μία κοινωνική σάτιρα, που -όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η κ. Φανή Σύρπου η οποία έχει την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης- αναδεικνύει την ανάγκη του ανθρώπου να ξεφύγει από μια ζωή χωρίς νόημα, εγκλωβισμένη στη ρουτίνα της δουλειάς που γίνεται μόνο για την επιβίωση και να διεκδικήσει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του.
«Αναδεικνύει την ανάγκη των ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων να ξεφύγουν από μια μισή ζωή που ζουν. Γι’ αυτό, ενώ το έργο έχει γραφτεί το 1967, σήμερα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο, στις μέρες μας, στην Ελλάδα της κρίσης, που φτάσαμε να θεωρούμε τυχερούς ακόμα και όσους βρίσκουν κι αναγκάζονται να κάνουν μία δουλειά που γίνεται δουλεία, χωρίς ασφάλεια, χωρίς ωράριο και για ψίχουλα. Που όλοι αυτοί οι άνθρωποι θάβουν τα όνειρά τους, τη δημιουργικότητά τους, άρα και την αυτοεκτίμησή τους, τη ζωή τους, κυριολεκτικά για ψίχουλα».
Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 22 Απριλίου. Έχουν προγραμματιστεί επίσης παραστάσεις τον Ιούλιο στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο πολιτιστικού φεστιβάλ, αλλά και στην Καζάρμα για φιλανθρωπικό σκοπό.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας