Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μιχάλης Περάκης Πρόεδρος Περιηγητικής Λέσχης Σητείας:Μπράβο… Μάκη

10471268_10204556221565942_399570148851446155_n
πριν καταλαγιάσουν οι μουσικές του τριημέρου, ας κάνουμε ταμείο με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο μέλλον.
Φαίνεται πως στα οφέλη της οικονομικής κρίσης συγκαταλέγεται και η σταδιακή αναβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας και όχι μόνον.

Σοφά ο λαός το έλεγε… «πενία τέχνας κατεργάζεται».
Αν κρίνουμε δε και από τα σημερινά δημοσιεύματα, όσοι δήμοι τόλμησαν να διοργανώσουν εκδηλώσεις ώστε να κρατήσουν τους δημότες εντός των τειχών αλλά και να διασκεδάσουν τους όποιους επισκέπτες τους, επιβραβεύτηκαν από την συμμετοχή για αυτή τους την επιλογή.
Είναι βλέπετε πλέον πιο δύσκολο για τους περισσότερους οι τριήμερες αποδράσεις για ξεφαντώματα, οπότε αυτομάτως αυξάνεται η συμμετοχή στα εορταστικά δρώμενα κατά τόπους.
Έτσι λοιπόν και στην μικρή μας Σητεία, ζήσαμε από κοντά μια ποικιλία όμορφων δράσεων καθόλη την διάρκεια των αποκριών.
Αυτό όμως που πραγματικά ήταν διαφορετικό με τις προηγούμενες χρονιές ήταν τόσο η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όσο και η ποιοτική αναβάθμιση όλων των εκδηλώσεων.
Εκδηλώσεις όπως η Λευκή Νύχτα, οι Μουσικοί της Φωτιάς, το Κυνήγι του Θησαυρού και η Καρναβαλική παρέλαση, βοηθούν στην ψυχολογική ανάταση του κόσμου, στην διακίνηση χρήματος σε δύσκολους καιρούς για τους εμπόρους και στην ψυχαγωγία των μικρών παιδιών που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα δρώμενα των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.
Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι να καταφέρουμε να αποταμιεύσουμε όλη αυτή την εμπειρία, και να την μετατρέψουμε από την εθελοντική δράση και ιδιωτική-συλλογική πρωτοβουλία, σε συντονισμένη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Ιδέες πάντα υπήρχαν όπως και εθελοντές επίσης. Συντονισμός χρειάζεται.. όραμα και αποδοχή…
Επίσης χρειάζονται υποδομές. Κάθε πολιτιστικός σύλλογος μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση. Πάγκοι, Καρέκλες, Ηχητικά, Εξέδρες, Φώτα κ.α.
Στο χέρι μας είναι να δούμε τον τόπο μας να αναπτύσσεται.
Προτείνω για του χρόνου να δημιουργηθεί ένα εργαστήρι κατασκευής χαρταετών και την καθαρά Δευτέρα να επιλέξουμε ένα κατάλληλο μέρος για διαγωνισμό.
Αν επέλεγα μια εικόνα που να εξέφραζε αυτά που ένιωσα από τα παραπάνω, είναι ο φίλος μου ο Μάκης ακούραστος εθελοντής της Σητείας.
Καθαρά Δευτέρα πρωί, όταν όλοι τρέχαμε για λαγάνες και χαρταετούς, εκείνος συμμάζευε την εξέδρα της μουσικής του καρναβαλιού της Κυριακής.
Τέτοιους πολίτες θέλουμε για να κάνουμε την διαφορά, αθόρυβους και αποτελεσματικούς, που με την αγάπη τους για τον τόπο και την τρέλα ενάντια στην κρίση, τολμούν να κουράζονται ανιδιοτελώς.
Μιχάλης Περάκης
Πρόεδρος Περιηγητικής Λέσχης Σητείας

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας