Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΑΔΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΩΡΙΑ- Tου Νίκου Καραμανωλάκη

10273423_1379794998971978_5629584174179554784_n
Δυστυχώς ο Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά υπάγεται πλέον διοικητικά στο Α.Τ. Ιεράπετρας. Aυτό σημαίνει ότι το Α.Τ. Σητείας θα είναι στο εξής φτωχότερο κατά 8 οργανικές θέσεις. Εάν δε η αστυνόμευση θα γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τα Καλλικρατικά όρια των Δήμων( θα υπάρξει σύντομα Προεδρικό Διάταγμα), το Α.Τ. Σητείας πρέπει να αστυνομεύει και τη Δημοτική Ενότητα Ανάληψης.

Μάλιστα τη στιγμή, που λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας, υπάρχει μόνο ένα περιπολικό ανα βάρδια. Αν δε, φύγει και το ΤΑΕ -παίζει και αυτό το σενάριο- τα πράγματα θα είναι άσχημα για το Δήμο Σητείας.Θα πρέπει άμεσα το Α.Τ. Σητείας να ενισχυθεί με αντίστοιχες οργανικές θέσεις και να υπάρξει επισημη δέσμευση για παραμονή του ΤΑΕ.

Θέσαμε 3 φορές στο παρελθόν το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζοντας την αγωνία μας και μάλιστα τη τελευταία φορά στις 31/8/2016 ως εξης: ” …..ο Δήμαρχος Ιεράπετρας διεκδικεί και ζητεί ο Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά να υπαχθεί διοικητικά στο Α.Τ. Ιεράπετρας προσφέροντας μάλιστα στέγη και δυστυχώς αυτό προβλέπει και το σχέδιο αναρδιάρθρωσης που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ και έχει καταληκτική ημερομηνία 30/9/2016.

Προτείνουμε: εάν δεν υπάρξει άμεσα διάψευση του σεναρίου αυτού απο τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με προσφυγή στο ΣτΕ μέσω του νομικού συμβούλου. Κε Δήμαρχε δείξατε βραδύτητα και ολιγωρία….Επίσης ”…. θα πρέπει ως Δήμο να μας ανησυχεί αυτό διότι αν η Δημοτική Ενότητα Ανάληψης αστυνομεύεται απο το Α.Τ. Ιεράπετρας,τα παράλια περιπολούνται απο το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, οι μαθητές από την Ανάληψη(και απο το Γούδουρα) πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Ιεράπετρας(το Γυμνάσιο του Χανδρά με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσει) ποιός δεν καταλαβαίνει ότι θα ακολουθήσουν και οι ανάλογες διεκδικήσεις…. ”
Νίκος Καραμανωλάκης

Πηγή : Style100fm

Συνολικες προβολες σελιδας