Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για τον παραλιακό δρόμο Σητείας

Eντείνεται η ανησυχία όσο περνάει ο καιρός για την κατάσταση του παραλιακού δρόμου της Σητείας. Το πρόβλημα είναι ευρέως γνωστό ξεφεύγοντας από το τοπικό, περιφερειακό επίπεδο και φθάνοντας σε κεντρικό, σε επίπεδο υπουργείων.
Τελευταία σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλεται προσπάθεια μέσω συνεχών επαφών από την πλευρά του Δήμου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου -Τοπικές Κοινότητες, σωματεία, τη Μονή Τοπλού- και την Περιφέρεια, να τεθεί με έμφαση το ζήτημα προκειμένου να δοθεί λύση -και σε επίπεδο Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφού στην περιοχή λειτουργεί και η Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου. Επομένως συντρέχουν και λόγοι εθνικής ασφαλείας, που καθιστούν αναγκαία την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το ενδεχόμενο κλείσιμο του δρόμου και ο αποκλεισμός της περιοχής του πρώην Δήμου Ιτάνου θα επιφέρει προφανώς αρνητικότατες επιπτώσεις στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στο Δήμο Σητείας.
Έτσι για άλλη μία φορά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Παλαίκαστρο για το θέμα με την συμμετοχή των καταγόμενων από την περιοχή Δημοτικών Συμβούλων Γιάννη Χατζηνάκη, Γιάννη Κατσαράκη και Μανόλη Φουντοραδάκη, των Προέδρων των Τ.Κ. Παλαικάστρου και Ζάκρου κ. Δ. Αγγελετόπουλου και Γ. Κεγκερίδη και εκπροσώπων συλλόγων της περιοχής.
«Κατά την συνάντηση κι αφού συζητήθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα», δήλωσε ο κ. Χατζηνάκης, «αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων δεδομένου ότι η προοπτική κλεισίματος του παραλιακού δρόμου και η αποκοπή της περιοχής είναι περισσότερο ορατά από ποτέ». Μάλιστα αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη προοπτική κλεισίματος του δρόμου».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας