Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Νταλίκα φορτωμένη κοκαΐνη με προορισμό την Κρήτη

ΗΡΩΙΝΗ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΧΡΗΣΤΗΣΜπροστά σε μια νέα σοκαριστική αποκάλυψη βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές της χώρας που εγκλωβίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες νταλίκα φορτωμένη κοκαΐνη με προορισμό την Κρήτη.

Πριν από λίγους μήνες δύο νεαροί κρητικοί που βρίσκοτναι πλέον στη φυλακή είχαν πέσει στην παγίδα της ΕΛ.ΑΣ. με πανομοιότπο τρόπο στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ μετέφεραν κρέατα για λογαριασμό εταιρίας στο Ηράκλειο και τα ναρκωτικά με αποδέκτες ένα ζευγάρι Αλβανών που είχε συλληφθεί ταυτόχρονα.
Το κόλπο "γκρόσο" με νταλίκα φορτωμένη κρέατα και τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη επιχειρήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά μέσω Ηγουμενίτσας.
Όμως και εκεί είχε στηθεί αδιαπέραστος κλοιός των διωκτικών αρχών που φαίνεται να παρακολουθούσαν στενά το δρομολόγιο του οχήματος τις κινήσεις του 48χρονου οδηγού και του 49χρονου συνοδηγού, όσο όμως και των εντολέων τους καθώς όλα δείχνουν πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα για να φτάσει στους αθέατους πρωταγωνιστές ενός τεράστιου και καλά οργανωμένο δικτύου διακίνησης κάθε είδους παράνομου φορτίου, με ορμητήριο, είτε βασικό σταθμό την Κρήτη.
Η επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών Αττικής που φαίνεται να αξιοποιεί συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δράση αδίστακτου και άκρως οργανωμένου κυκλώματος εξελίχθηκε το Σάββατο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου οδηγός και συνοδηγός συνελήφθησαν φτάνοντας από την Ανγκόνα της Ιταλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτίο της κοκαίνης ήταν τοποθετημένο σε ειδική κρύπτη στην καμπίνα του οχήματος το οποίο είχε προορισμό την Κρήτη. Όπως προκύπτει από τα συνοδεύτικά έγγραφά η νταλίκα εμφανίζεται να μεταφέρει κρέατα για λογαριασμό μεγάλης επιχείρησης στο νησί που ήταν και ο τελικός προορισμός των δυο συλληφθέντων.
Οι δυο άνδρες κρατούνται και ανακρίνονται, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην κεπιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής συνέδραμαν καθοριστικά και δυνάμεις τος λιμενικού
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της δράσης  εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη Χώρα μας. Μέσα στην κρύπτη εντοπίστηκαν δυο κιλά και 230 γραμμάρια κοκαίνης
Όπως διαπιστώθηκε, την ποσότητα την είχαν παραλάβει στην Ολλανδία με σκοπό να διοχετευθεί στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.
Ακόμη κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των - 6.425 - ευρώ, 7 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το φορτηγό διεθνών μεταφορών.
Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας