Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν της Ιεράπετρας

ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΚΡΗΤΗ - ΜΟΝΤΕΛΟΤην ώρα που η μέχρι στιγμής μεγάλη αύξηση των προκρατήσεων στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, δείχνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις αρχές Απριλίου, θα ξεκινήσει με εξαιρετικές προοπτικές η νέα τουριστική περίοδος, την ίδια ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης, ανακαίνισης και συντήρησης μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, αλλά και η ανέγερση νέων μονάδων στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου.

«Όλες αυτές οι επενδύσεις που ήδη βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, είτε έχουν ολοκληρωθεί και έχουν λειτουργήσει, είτε βρίσκονται στη φάση της προετοιμασίας λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης, συντείνουν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, με επίκεντρο την Ανατολική Ιεράπετρα και βάση την τοπική κοινότητα του Αγίου Ιωάννη», μας είπε ο τέως πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Ιωάννου κ. Μανόλης Λαθουράκης, ο οποίος δραστηριοποιείται και ο ίδιος στο χώρο της εστίασης.
«Όταν ξεκινήσει η κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου που έχει σχεδιάσει να δημιουργήσει στη θέση Κάτεργο Μεγάλης Παραλίας Κουτσουναρίου, ο όμιλος Καράτζη, πιστεύω ότι θα ακολουθήσει και το δεύτερο ξενοδοχείο της οικογένειας Δομαζάκη στην ίδια περιοχή, πράγμα που θα σημάνει την πραγματική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ιεράπετρας. Επισημαίνω ότι έχουν τελειώσει οι νέες πτέρυγες του «Όστρια Μπήτς» και προχωρούν ταχύτατα οι εργασίες ανέγερσης του νέου ξενοδοχείου του κ. Αντώνη Κάκκου δίπλα στο "Kakkos Bay". Μαζί με όλες εκείνες τις τοπικές επιχειρήσεις που θα έχουν οφέλη από τη λειτουργία των νέων ξενοδοχειακών μονάδων, θα είναι και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, τα τουριστικά καταστήματα και κάθε άλλη επιχείρηση που έχει αναφορά στον τουρισμό», προσθέτει ο κ. Μανόλης Λαθουράκης.
«Εκτός από αυτά, έχουν γίνει και συνεχίζονται σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρές ανακαινίσεις ξενοδοχείων στην πόλη της Ιεράπετρας και στην τοπική κοινότητα του Αγίου Ιωάννου. Αναβάθμιση των υποδομών τους έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία «Άστρον», «Έρση», «Πέτρα Μάρε» και «Αλμύρα».
Συνολικά έχουν φτιαχτεί γύρω στις 1200 νέες κλίνες τα τελευταία χρόνια ενώ βρίσκονται πριν την έναρξη των εργασιών κατασκευής άλλες δύο νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες 1.500 κλινών συνολικά στο Κουτσουνάρι», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.
Αισιόδοξοι φέτος για το τουριστικό μέλλον της Ιεράπετρας οι ξενοδόχοι της νοτιοανατολικής Κρήτης, παρακολουθούν την έντονα ανοδική τάση των προκρατήσεων της νέας τουριστικής περιόδου που θα ξεκινήσει σταδιακά από τις αρχές Απριλίου, για να εξυπηρετήσουν τους πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής.
Μέχρι σήμερα οι προκρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά. Αν δεν συμβεί κάποιο γεγονός απρόβλεπτα αρνητικό, και αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων, για διακοπές στην Ιεράπετρα, τότε η νέα τουριστική περίοδος θα πάει πολύ καλύτερα από την προηγούμενη.
Στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας καταγράφεται αυξημένος αριθμός προκρατήσεων μέχρι στιγμής από Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, και από Πολωνία.
Σημαντικές είναι και οι προκρατήσεις που έρχονται στην Ιεράπετρα από τη Ρωσία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις Σκανδιναβικές χώρες.
Υπάρχουν και μονάδες, που από τώρα έχουν ξεπουλήσει τις διανυκτερεύσεις τους για ολόκληρη τη νέα σεζόν.
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας