Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση των γυναικών για τη σπουδαιότητα της μαστογραφίας

Ο Δήμος Σητείας συμμετέχει στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την διάχυση του μηνύματος της πρόληψης και της ενημέρωσης των γυναικών για την σπουδαιότητα της εξέτασης της μαστογραφίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι στο χέρι μου» ξεκίνησε το 2011 την επαναλειτουργία της σε νέα βάση η Κινητή μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, μία μονάδα όπου οι γυναίκες άνω των 40 ετών -με ιδιαίτερη έμφαση για ανασφάλιστες, αλλά και για όσες γυναίκες δεν έχουν κάνει ποτέ μαστογραφία, μπορούν να υποβληθούν δωρεάν στην εξέταση.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν συμπεριφορές πρόληψης σε μόνιμη και σταθερή βάση με χαρακτηριστικά διαχρονικότητας. Στην προσπάθεια, που αποσκοπεί να ενώσει όλους τους φορείς της Κρήτης (κρατικούς, αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, ΜΜΕ κά.) επιλέγονται άνθρωποι που θα πλαισιώσουν την καμπάνια για την Κρήτη «Είναι στο χέρι μου».
Στο πλαίσιο αυτό ζητείται και από το Δήμο Σητείας να προτείνει ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της εκστρατείας «Είναι στο χέρι μου» επιλέγοντας μια γυναίκα από την περιοχή, η οποία αποτελεί πρότυπο (μητρότητα, επαγγελματισμός, διάκριση σε πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, επιστημονικό, πολιτιστικό επίπεδο κλπ.) Το πρόσωπο αυτό θα αποτελέσει για το 2017 (καθώς κάθε χρόνο θα προτείνεται και νέο) πρεσβευτή της καμπάνιας στο Δήμο διοργανώνοντας και συμμετέχοντας εκτός από την φωτογράφηση σε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δράση του Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας