Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Επιδεινώνεται η κατάσταση αλλά λύση δεν διαφαίνεται στον παραλιακό Σητείας

Ιδιαίτερα δυσχερής είναι -για άλλη μία φορά- τις τελευταίες ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο της Σητείας.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν έντονο κυματισμό και μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες άμμου στο οδόστρωμα. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

Την ίδια ώρα ο παραλιακός -όπως είναι ευρέως γνωστό- κινδυνεύει να καταρρεύσει και ως τώρα -όπως επισημαίνουν πολίτες της περιοχής- από τύχη δεν έχει ήδη καταρρεύσει. Το πρόβλημα στο παραλιακό μέτωπο είναι χρόνιο, όμως έχει ενταθεί το τελευταίο έτος. Με την παρέλευση του χρόνου και την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της καθίζησης, ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης είναι ορατός.
Η έναρξη των εργασιών στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιοχής Σητείας» της Περιφέρειας είναι επιτακτική.
Αν και ξεκίνησαν για λίγες ώρες στις αρχές του Νοέμβρη, μετά από καταγγελίες σταμάτησαν για λόγους που αφορούν την αδειοδότηση του έργου. Από τότε καταβάλλεται προσπάθεια σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για λύση, η οποία όμως -όπως διαφαίνεται- δεν έχει εξευρεθεί μέχρι στιγμής.
Η απάντηση των αρμοδίων για τις κατευθυντήριες οδηγίες, που ζητεί το Λιμεναρχείο Σητείας αναμένεται, άγνωστον όμως πότε. Αντίθετα γνωστή φαίνεται να είναι η πρόθση του αναδόχου να μην ξεκινήσει τις εργασίες, παρά τις δύο εντολές, που εξέδωσε η Περιφέρεια, αναμένοντας -όπως αναφέρει- απάντηση από το Λιμεναρχείο, το οποίο όμως δεν είναι αρμόδιο για να εκδώσει έγγραφη άδεια.
Εν τω μεταξύ ο χρόνος κυλά, χωρίς καμία εξέλιξη, η κατάσταση του παραλιακού δρόμου χειροτερεύει, οι κίνδυνοι για την περιοχή και τους πολίτες παραμένουν.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας